Dave Hertog trekt voetbalschoenen weer aan voor IVV

Zondag vierdeklasser IVV heeft met Dave Hertog een grote naam binnengehaald als versterking voor volgend seizoen. De 25-jarige spits haalt speciaal voor de Landsmeerders zijn schoenen, die hij aan het eind van vorig seizoen had opgeborgen, weer van de wilgen af.

Dit seizoen heeft Hertog alleen maar stilgezeten. Zijn werk was niet meer te combineren met voetballen op Derde Divisie-niveau bij OFC. “Inmiddels heb ik meer ruimte en begon het weer te kriebelen. Ik had weer zin om te voetballen, maar dan wel voor de lol. Bij OFC is het allemaal erg serieus. Ik kon ook naar andere clubs op een hoger niveau, maar heb nu met IVV bewust voor de gezelligheid gekozen.”

De spits doorliep de jeugdopleiding van FC Volendam en kwam via SDZ en DWV (allebei één seizoen) in 2013 bij OFC terecht. Hij erkent dat de zondag vierde klasse een flinke stap naar beneden is. “Op deze manier kan ik er weer goed inkomen en mijn draai vinden. Ik heb twee keer met de trainer gesproken (Charles Loots, red.). Een leuke trainer en hij kwam heel eerlijk over. We hebben dezelfde ideeën over voetbal, aanvallend en altijd willen winnen.”

Dat hoopt Hertog ook te bewerkstelligen volgend seizoen. “Ik weet nog niet wat ze dit seizoen gaan doen, of ze promoveren of niet, maar ik wil in ieder geval voor de prijzen voetballen. Op welk niveau dan ook. Ik verwacht dat het een leuk jaar wordt, met vooral veel lol.”

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)