Home / Algemeen / Dave Seegers (Germaan/De Eland): “Derde klasse zou prachtig zijn”

Dave Seegers (Germaan/De Eland): “Derde klasse zou prachtig zijn”

Dave Seegers wil nog altijd met Germaan/De Eland naar de derde klasse toe. De 55-jarige oefenmeester verlengde onlangs zijn contract om komende zomer aan zijn derde seizoen te beginnen, met een optie op een vierde jaar.

In de zomer van 2017 kwam Seegers, na tien jaar de scepter te hebben gezwaaid bij CTO’70, met een duidelijk doel naar Amsterdam-West. “De club (lees: de voorgangers van de fusieclub) is ouder dan honderd jaar en het zou heel jammer zijn als het eerste elftal van het strijdtoneel zou verdwijnen. De club moest in leven gehouden worden.” Dat is gelukt, maar nu willen de Amsterdammers meer. “De potentie is er zeker.”

Dit seizoen was hij helemaal opnieuw begonnen, nadat in zijn eerste jaar zelfs nacompetitievoetbal nodig was om lijfsbehoud veilig te stellen. “Toen ik instapte, kwam ik erachter dat de selectie niet zo groot was. Met die groep wilde ik niet verdergaan, daar had ik geen trek in. Er moest een hoop veranderen.” En zo geschiedde. Enkele sponsoren sloten de handen ineen en Seegers verwelkomde een grote groep nieuwe spelers, met onder meer Illias Bourajjaj (DCG), Joey van Lemmeren (ZSGOWMS zaterdag) en oud-prof Mike Koenders (JOS/Watergraafsmeer). “Hij maakt in sommige wedstrijd het verschil. Een verschrikkelijk goede voetballer voor dit niveau.”

Ondanks de kwaliteitsinjectie loopt het nog niet crescendo. Germaan/De Eland staat slechts zevende in de zondag vierde klasse D. “Gezien de kwaliteiten die we hebben, hebben we te weinig punten. Dat hadden er echt 23 of 24 moeten zijn”, weet Seegers. “Ik heb het er ook met de spelers over gehad: we zullen echt even aan de bak moeten om er geen verloren seizoen van te maken.” Op termijn willen de Amsterdammers immers naar de derde klasse toe. “Misschien lukt het dit seizoen, anders binnen twee jaar. Dat zou prachtig zijn.”

Pre-order de seizoensgids 2022/2023

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)