David Vecht en Swift ambitieus

Vanaf het nieuwe seizoen is David Vecht hoofdverantwoordelijk voor het eerste elftal van Swift. Wie is deze David Vecht en wat is zijn ambitie?

David vecht is momenteel medeweker technische zaken bij de KNVB en houdt zich bezig met talentontwikkeling, opleidingen en voetbaltechnische ondersteuning. Dit jaar vooral van spelers onder de 14 jaar. Een veelomvattende taak, maar voorlopig ook zijn laatste taak bij de KNVB. Aankomend seizoen zal hij zich slechts met één taak bezighouden: Het eerste elftal van Swift aan het Olympiaplein in hartje Amsterdam.

Hoe is het contact met Swift tot stand gekomen?
“Na het aangekondigde vertrek van de huidige trainer Dick Krommenhoek, heeft Swift mij benaderd. Ze wisten dat ik ambities in die richting had, dus zijn we gaan praten. Na het tweede gesprek waren we eruit.

Swift staat momenteel op de eerste plaats in de eerste klasse A, dus er moet over de toekomst gesproken zijn.
“Zeker. We hebben gesproken over de hoofdklasse en hoe we ons daar in willen profileren. Daar dachten de club en ik hetzelfde over. We willen geen degradatievoetbal spelen, maar goed meedraaien, het hoogst haalbare uit de spelers en de club halen. Overigens moet Swift wel eerst promoveren, dat wordt nog lastig genoeg. VVA en Ajax zitten behoorlijk op de hielen en met name Ajax wil heel graag hogerop.”

Is er ook gesproken over doorstoten naar de Topklasse zaterdag?
“Iedereen weet dat de Topklasse zaterdag een fantastische klasse is met mooie wedstrijden en veel publiek. We moeten echter ook realistisch zijn. Eerst maar eens naar de hoofdklasse proberen te komen en daarna verder kijken. “

Komen er spelers bij volgend seizoen?
“Vooralsnog niet. Ik moet eerst kijken wat er allemaal in de selectie zit. Daar ga ik een goede analyse van maken en dan weten we ook of het genoeg is. Duidelijk is wel dat mijn taak zich alleen beperkt tot het eerste elftal. Geen selectie met het tweede dus.”

Wat is jouw speelwijze?
Ik hou van verzorgd voetbal spelen met veel positiewiselingen. Dat is lastig voor de tegenstander. Wat ik wil en wat er kan hangt ook van de kwaliteiten van de groep af. Verzorgd voetbal is leuk, maar als de tegenstander één op één speelt en wij met een lange bal gevaar kunnen brengen is dat ook goed.”

Hoe ga je met een spelersgroep om?
“Een trainer die alles van bovanaf op wil leggen overschat zichzelf behoorlijk. Ik ga met de groep in gesprek en daar komen afspraken uit. Zij moeten het uiteindelijk in het veld ook zelf doen.”

Het is duidelijk dat David Vecht er zin in heeft en samen met het bestuur van Swift omhoog wil kijken. De toekomstige Amsterdamse zaterdag Topklasser? Wie zal het zeggen.

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)