DCG versterkt zich met Zeeburgia-duo Chelton Linger en Gregory Martin

In navolging van Tatchary Langguth en Gary Bouwmeester heeft DCG opnieuw twee grote namen gepresenteerd als versterkingen voor volgend seizoen. Gregory Martin en Chelton Linger maken van Zeeburgia de overstap naar de zondag tweedeklasser. Voor Linger is het een terugkeer op vertrouwd terrein.

De vandaag (vrijdag) 29 jaar geworden spits speelde zes jaar in de jeugd van de Amsterdammers, nota bene onder de huidige hoofdtrainer Danny van der Moot. “Ik heb nog altijd goed contact met hem en het voelt ook een beetje als thuiskomen.” Een maand geleden werd hij door Gary Bouwmeester (die van AGB terugkeert bij DCG) benaderd of hij DCG zag zitten. “Daarna hebben ook Gregory Martin en Tatchary Langguth mij overgehaald. Tatchary is mijn beste vriend sinds onze periode bij AFC, dus het is leuk dat we weer samen kunnen spelen.”

Foto Mario Wormhoudt | Ook Gregory Martin verruilt Zeeburgia voor DCG

Het voetbal op hoog niveau heeft Linger inmiddels naar het tweede plan geschoven. “Ik weet dat, wanneer ik er alles aan doe, ik makkelijk op Hoofd- en eerste klasse-niveau mee kan. Maar daar zit ik niet meer op te wachten. Ik ben klaar met de top. Mijn vrouw is hoogzwanger en binnen drie weken uitgerekend van een meisje. Ik heb al een zoon van 4,5 jaar oud en dus een volwaardig gezin. Ik wil gewoon nog een beetje voetballen. In de kleedkamer van Zeeburgia was het ook hartstikke gezellig met allemaal vrienden en oud-teamgenoten. Dat hoop ik ook bij DCG weer terug te vinden.”

Momenteel komt de spits niet meer in actie voor een eerste elftal. In december leverde hij zijn spullen in bij Zeeburgia, waar Linger bezig was aan zijn eerste seizoen. “Het boterde niet zo tussen mij en de trainer (Reda Achkari, red.). Ik voetbal nu voor het plezier en dat had ik totaal niet meer bij Zeeburgia.”

Gregory Martin trekt met Linger richting Sportpark Ookmeer. De 31-jarige doelman kwam eerder uit voor onder meer DWV, Blauw-Wit en WV-HEDW. “Het klopt dat er een paar goede spelers komen, maar laten we eerst kijken hoe het seizoen loopt. Wanneer iedereen echt voor elkaar door het vuur wil gaan, kunnen we ver komen.”

Foto boven: John Beckman

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!