De Dijk bindt ook De Meern aan zegekar

Er komt maar geen eind aan de uitstekende serie overwinningen van De Dijk na de winterstop. De ploeg van Ale van der Zee en Marco van Galen boekte in een matig duel tegen De Meern de negende zege op rij en blijft zo aan kop in de strijd om de derde periodetitel in de zondag Hoofdklasse.

Na vijf minuten was het verschil al gemaakt door de Amsterdammers. Een schot van Dennis Kaars eindigde tegen de lat en de goed mee opgekomen Moaad El Aakel kon in de rebound de 1-0 binnen schieten. Een klein kwartier later kreeg Maarten Woudenberg ook een goede mogelijkheid, maar werd zijn harde afstandsschot maar net tot hoekschop verwerkt door doelman Mike van Houten.

10042016 De Dijk De Meern Hans Oedekerk Robert Verschraagen

De Meern probeerde het zelf ook nog, alleen een gevaarlijke kopbal trof geen doel en even later zorgde Frank Schilder met een goede ingreep dat een nieuwe kans werd verijdeld. De verdediger van De Dijk moest ook aan het begin van de tweede helft een gevaarlijke uitval van de gasten tegen houden.

De Dijk kreeg wat meer greep op de wedstrijd en met name Chakib Tayeb probeerde met diverse individuele acties gevaar te stichten. De aanvaller speelde ook een rol bij de tweede treffer van de wedstrijd toen zijn schot via De Meern-verdediger Joris van Rooijen in het eigen doel gewerkt: 2-0.

10042016 De Dijk De Meern Hans Oedekerk

De thuisploeg bleven aandringen op een derde doelpunt, maar een treffer van Tim Ruder werd afgekeurd vanwege een omstreden overtreding. Ook schoof invaller Yannick de Wit op aangeven van Kaars de bal maar net naast de paal. Het bleef uiteindelijk bij 0-2, waarmee De Dijk een verdiende overwinning boekte in een matig duel.

De Dijk blijft tweede staan in de zondag Hoofdklasse op tien punten van koploper Westlandia, dat over twee weken het kampioenschap veilig kan stellen. De Amsterdammers hebben een voorsprong van drie punten op DHC en gaan tevens aan kop in de derde periode.

Kijk hier voor alle uitslagen, de stand en het programma in de zondag Hoofdklasse.