De Dijk door nederlaag tegen DHC naar Oss’20

Zondag Hoofdklasser De Dijk strijdt in de nacompetitie met Oss’20 voor een plek in de Derde Divisie (Topklasse) volgend seizoen. De Amsterdammers verloren in een rechtstreeks duel om de derde periodetitel van DHC, maar nemen door de tweede plaats op de ranglijst de periodetitel over van kampioen Westlandia.

DHC en De Dijk begonnen beiden met dezelfde intentie aan de wedstrijd: geen kaarten pakken en ongeschonden de al bereikte nacompetitie ingaan. Het resultaat was een gezapige wedstrijd. In de zeventiende minuut opende DHC de score door Ferrani Florence, maar binnen drie minuten had De Dijk de stand weer gelijk getrokken. Dennis Kaars tekende na een goede actie van Damien Menzo voor zijn 24ste doelpunt van het seizoen.

Kaars werd even later nog een tweede treffer onthouden, toen scheidsrechter Steeg op aangeven van zijn assistent onterecht voor buitenspel floot. De treffer viel aan de andere kant wel, nog voor de rust. Doelman Stephan Veenboer wist eerst nog een schot van oud-prof Romano Denneboom te keren, maar had even later geen antwoord op de inzet van Frederik Mostava: 2-1.

S0096192

In de tweede helft voorkwamen Gregory Fernand en Veenboer een grotere achterstand voor de Amsterdammers, maar in de 64ste minuut breidde DHC alsnog de voorsprong uit. Joren Tromp maakte de 3-1. De Dijk liet dat niet op zich zitten en ging voor de aansluitingstreffer. Met nog een kwartier te gaan was Yannick de Wit er dichtbij. Twee minuten later was het wel raak. Harry Zwarthoed schoot een vrije schop van zo’n achttien meter achter doelman Smit: 3-2. Het was ook de eindstand van de wedstrijd.

DHC is door de overwinning de winnaar van de derde periode, maar De Dijk houdt de Delftenaren achter zich op de ranglijst. De ploeg van scheidend trainersduo Ale van der Zee en Marco van Galen is als tweede geëindigd en neemt de eerste periodetitel over van kampioen Westlandia. De laatste horde op weg naar de Derde Divisie is een tweestrijd tegen Oss’20, dat als tweede eindigde in de Hoofdklasse B. De Amsterdammers spelen eerst in Noord-Brabant, de beslissing is op 29 mei aan de Schellingwouderdijk.

Kijk hier voor alle uitslagen en de eindstand in de zondag Hoofdklasse en hier voor het programma in de nacompetitie.

Met dank aan Jan van der Pol
Foto’s Hans Oedekerk

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)