De Dijk weet tegen Nieuwerkerk eindelijk weer wat winnen is

In de Hoofdklasse is De Dijk er eindelijk weer in geslaagd om een wedstrijd winnend af te sluiten. De wedstrijd tegen laagvlieger Nieuwerkerk werd mede dankzij twee doelpunten van Chakib Tayeb met 5-2 gewonnen. De Dijk eindigde de wedstrijd wel met een man minder doordat doelman Stephan Veenboer vlak voor rust met een rode kaart het veld moest verlaten.

De Dijk begon de wedstrijd zonder sterkhouders Dennis Kaars, Giovanny Sabajo en Damian Menzo. Kaars was niet fit genoeg om te starten terwijl Sabajo en Menzo door het trainersduo Marco van Galen en Ale van der Zee werden gepasseerd. Ondanks deze maatregelen was het Nieuwerkerk dat al vroeg in de wedstrijd een enorme kans kreeg om de score te openen. Jerry Scholman liep met de bal aan de voet op het vijandelijke doel af maar zag de bal via keeper Veenboer aan de verkeerde kant van de paal eindigen.

DeDijkNieuwerkerk1

Toch was het De Dijk dat in de negende minuut op voorsprong kwam. Het was verdediger Robert Verschraagen die na een assist van Maarten Woudenberg de bal prachtig over keeper Sander Hoffmann wist heen te stiften. Hoewel De Dijk niet al te best speelde hadden de Amsterdammers de beste kansen. Tim Ruder schoot de bal na een knappe actie op de lat en even later was het verdediger Frank Schilder die de bal na goed terug koppend werk van Tayeb in de goal schoot.

Hoewel De Dijk en Nieuwerkerk in de eerste helft weinig voor elkaar onder deden was het De Dijk dat zich slagvaardiger toonde in de duels. Toch kwamen de bezoekers  nog in de eerste helft terug in de wedstrijd. Na een scrimmage voor de goal kwam de bal terecht bij de geheel vrij staande Scholman die makkelijk kon aantekenen voor de aansluitingstreffer.

DeDijkNieuwerkerk4

Nieuwerkerk kwam na 36 minuten zelfs helemaal terug in de wedstrijd toen keeper Veenboer Michel van Guldener in het strafschopgebied neerhaalde en scheidsrechter Alberts de bal op de stip legde en Veenboer de rode kaart toonde. Hoewel reservekeeper Michel van Kampen de penalty van Mimoun el Kadi nog bijna wist te pakken kwamen de bezoekers vlak voor rust toch nog op gelijke hoogte (2-2).

Toch was het De Dijk dat vlak voor rust toch nog wist te scoren. Na slordig verdedigen van de uitploeg zette Mostapha el Aamrani, Tayeb vrij voor de keeper waardoor De Dijk een knotsgekke helft toch nog met een voorsprong wist af te sluiten (3-2).

In de tweede helft was er een stuk minder vuurwerk. Hoewel De Dijk de wedstrijd met een ondertal moest hervatten durfde van Galen en van der Zee het aan om achterin met drie verdedigers te gaan spelen en dat pakte goed uit voor de thuisploeg. Namens De Dijk kregen Woudenberg en Tayeb goede kansen om de voorsprong verder uit te breiden maar beide spelers slaagde niet in hun opzet. Nieuwerkerk ging vervolgens alles of niets spelen en dat leidde nog tot goede kansen voor el Kadi en Shanon Koetsier.

DeDijkNieuwerkerk2

Doordat Nieuwerkerk alles of niets geen spelen kreeg De Dijk in de slotfase veel ruimte en kansen om de wedstrijd op slot te gooien. Zwarthoed had de wedstrijd in de 83e minuut eigenlijk moeten beslissen maar het was uiteindelijk Tayeb die de 4-2 op het scorebord wist te brengen. Na een scherpe counter ging Kaars alleen af op de keeper maar het lukte de topscorer niet om zijn tweehonderdste doelpunt in het amateurvoetbal te maken. Vervolgens wist hij de bal wel klaar te leggen voor Tayeb die zijn tweede van de middag kon maken.

Diep in de blessuretijd was het uiteindelijk Harry Zwarthoed die met een mooie stift de eindstand bepaalde op 5-2. De Dijk speelde geen beste eerste helft en had moeite met een goed spelend Nieuwerkerk. Ondanks het ondertal was het uiteindelijk de kwaliteit van De Dijk dat de doorslag gaf en boekte de ploeg van Van Galen en Van der Zee haar eerste overwinning sinds 8 november.

Klik hier voor alle uitslagen, de stand en het programma van de zondag hoofdklasse A

Verslag: Jurgen Boegborn