Home / Algemeen / De Eland boekt monsterzege op fusiepartner De Germaan

De Eland boekt monsterzege op fusiepartner De Germaan

In de zondag vijfde klasse C heeft De Eland met ruime cijfers gewonnen van De Germaan. Op Sportpark De Eendracht was het de thuisploeg die de bezoekers uit Amsterdam met 6-0 verpulverde.

De Eland – Germaan is een affiche die afgelopen weekend voor het laatst op het programma stond. De oer-Amsterdamse clubs gaan aan het einde van het seizoen fuseren en zullen volgend seizoen onder de naam Germaan/De Eland hun wedstrijden voetballen.

De eerste editie eindigde dit seizoen in een 5-2 overwinning en dus gingen De Eland in het begin van de wedstrijd meteen op jacht naar doelpunten. En dat gebeurde ook vroeg in de wedstrijd, al na vijf minuten voetballen was het Zakaria El Yazicli die een voorzet van Rio Biltoo wist binnen te schieten. Aan de andere kant van het veld was er veel dreiging via Said Makhlouf maar tot kansen voor de bezoekers leidde dit niet.

De thuisploeg was de hele wedstrijd de betere ploeg en het was dan ook wachten op de 2-0. Na twintig minuten was het Nick Bastiani de de bal in het dak van de goal schoot en de voorsprong van De Eland wist uit te bouwen. Daarna ging het helemaal mis voor De Germaan. Binnen twee minuten was het de snelle buitenspeler Biltoo die zijn visitekaartje afgaf door in twee minuten tijd twee keer te scoren en hiermee De Eland in rap tempo op een comfortabele 4-0 voorsprong wist te brengen. Eerst straft hij een defensieve fout genadeloos af om vervolgens met een prachtig schot keeper Hakan Temel te verschalken.

Enige aderlating was het uitvallen van aanvoerder Bastiani die vlak voor rust de strijd vroegtijdig moest staken vanwege een blessure. In de tweede helft recht De Germaan zijn rug en ontstaat er een gelijkwaardige wedstrijd waarin weinig kansen vallen te noteren.

Na een nieuwe defensieve fout was het Biltoo die met zijn derde treffer van de middag de 5-0 op het scorebord wist te brengen. De wedstrijd kabbelde daarna naar het einde maar in de slotfase was het middenvelder Jordy van der Horst die een sterke wedstrijd bekroonde met een doelpunt.

Doordat De Eland dit seizoen al een periodekampioenschap binnen heeft zit er nog meer in vat voor de nieuwe vereniging. De ploeg heeft al een ticket voor de nacompetitie waardoor de nieuwe fusieclub volgend seizoen een frisse start zou kunnen maken in de vierde klasse.

Verslag: Peter Oud
Foto’s: Ches Rijpkema

 

Send this to a friend