De Meer begint 2016 slecht met uitnederlaag tegen Wasmeer

Onderin de zondag derde klasse D is De Meer de tweede seizoenshelft gestart met een nederlaag. Op bezoek bij Wasmeer, een concurrent in de strijd om lijfsbehoud, verloor de ploeg van Donovan van Dam met 3-1.

De wedstrijd was nog geen vier minuten oud toen De Meer al tegen een achterstand aan keek. Na een domme overtreding van Danny Paulich in het strafschopgebied legde de scheidsrechter de bal op de stip. Ricky de Ruiter eiste de bal op en schoot onberispelijk raak: 1-0. Lang kon Wasmeer niet genieten van de voorsprong, want nog geen twee minuten later zorgde Dennis Mulder met een snoeihard schot voor de gelijke stand.

Wasmeer - De Meer

Ook deze tussenstand bleef niet lang op het scorebord staan. In de twaalfde minuut wist Wasmeer slordig balverlies op het middenveld van De Meer en de daaropvolgende snelle counter eindigde bij de vrijstaande Marco Leurs, die simpel vanaf vijf meter binnen kon tikken: 2-1. De Meer speelde erg slordig en veel duels werden verloren. Alleen uit vrije trappen konden de Amsterdammers een klein beetje gevaarlijk worden.

Na de rust werd het spel van de gasten niet veel beter. Uiteindelijk was Luke van Deventer de verdediging van De Meer te snel af en kon hij doelman Thibo te Groen in de verre hoek passeren: 3-1. Het matige spel van De Meer zorgde ervoor dat het niet meer gevaarlijk kon worden in Hilversum. Wasmeer liep daardoor in op de ploeg van Donovan van Dam, dat nu slechts nog op doelsaldo boven de nacompetitiestreep staat.

Kijk hier voor alle uitslagen, het programma en de stand in de zondag derde klasse D.