De Meer boekt tweede zege op rij

In de zondag derde klasse D heeft De Meer voor de tweede keer op rij gewonnen. De ploeg van Donovan van Dam was nu op bezoek bij Zeist met 3-5 te sterk voor de nummer twee van de ranglijst.

De eerste echte kans van de wedstrijd was na acht minuut. Een schot van Tes Abbenhues smoorde in de verdediging van Zeist en de daaropvolgende hoekschop werd na goed inkoppen van de doellijn gehaald. De Meer had het in de openingsfase moeilijk met de doorschuivende spelers van Zeist en keek na dertien minuten tegen een achterstand aan. Een snelle aanval via de rechterkant mondde uit bij Sharlo Galmo, die de openingstreffer binnen tikte: 1-0.

De Meer probeerde gebruik te maken van de ruimte in de achterhoede van de thuisploeg en nog geen vijf minuten later stond het weer gelijk. Vanaf de linkerkant liet Louis Achterbergh de doelman kansloos: 1-1. Hierna was Zeist steeds gevaarlijk met snelle uitvallen. Dat leverde na een half uur een goede kans op, maar het schot eindigde in het zijnet. Niet veel later was Zeist wel weer trefzeker. Een strakke voorzet werd door Evert Brouwers simpel raak geschoten: 2-1.

Zeist - De Meer

Hierna volgden er bij De Meer wat omzettingen en ging het beter lopen, al kwamen de Amsterdammers vlak voor rust nog goed weg met een afstandsschot dat de verkeerde kant van de paal raakte. Na rust kwam De Meer met meer zelfvertrouwen uit de kleedkamer en ging steeds beter spelen. Al na twee minuten in de tweede helft leverde dit de gelijkmaker op. Tes Abbenhues lobde de bal eerst over de uitgekomen keeper en kon daarna de 2-2 in het lege doel schuiven.

Omdat De Meer zich beter had ingesteld op de speelwijze van Zeist, kreeg de thuisploeg minder kansen. Een afstandsschot van twintig meter was een prooi voor De Meer-doelman Thibo te Boer. De gasten waren nu de bovenliggende partij en drukten dat ook uit in een voorsprong. Na een diepe bal van Abbenhues liet Ruben Peuchen de doelman kansloos: 2-3. Toch lukt het Zeist via Enes Unlu nog om op gelijke hoogte te komen doordat Thibo te Boer zijn schot niet over de lat kon tikken en de bal in het net verdween.

Een kwartier voor tijd kreeg De Meer een uitgelezen kans om weer op voorsprong te komen, maar een toegekende strafschop van Abbenhues werd gestopt. Een paar minuten later was de spits wel trefzeker door een fout in de Zeister verdediging af te straffen: 3-4. Zeist had het moeilijk met de Amsterdammers, die de voorsprong wisten uit te breiden naar 3-5 via Ruben Peuchen. De eindstand had zelfs hoger uit kunnen vallen, maar ook Achterbergh miste vanaf elf meter.

Het maakte voor De Meer weinig uit, want de verdiende en knappe overwinning op bezoek bij nummer twee Zeist was een feit. Door de 3-5 zege stijgt de ploeg van Donovan van Dam naar de achtste plaats in de zondag derde klasse D.