De Meer en Saestum zorgen voor doelpuntrijk gelijkspel

Zondag derdeklasser De Meer heeft voor de tweede keer op rij gelijk gespeeld. Nadat de ploeg van Donovan van Dam vorige week nog verraste door de foutloze koploper Vriendenschaar op het eerste puntverlies te trakteren (2-2), werden nu in Zeist de punten gedeeld met Saestum: 3-3.

De wedstrijd was slechts 48 seconden oud toen De Meer al een doelpunt om de oren kreeg. Na een snelle aanval en een strakke voorzet kon Anass Akharouid helemaal vrij bij de tweede paal de 1-0 binnen schuiven. De Meer moest even wakker worden geschud, maar kwam na een kwartier beter in het eigen spel. In de zestiende minuut resulteerde dat in de gelijkmaker. Tes Abbenhues lobde de bal over doelman Robin Akkemann in het doel: 1-1.

Saestum - De Meer

Door de wind hadden beide ploegen soms moeite om de bal op de juiste plek te krijgen en het spel golfde op en neer. De Meer kwam voor de rust nog twee keer dicht bij de voorsprong. Een afstandsschot van Dennis Mulder werd met enige moeite tot corner verwerkt en een schot van Abbenhues eindigde via Akkemann tegen de lat.

Na de hervatting leek De Meer opnieuw snel op achterstand te komen, maar het schot ging net voorlangs het Amsterdamse doel. Nog geen minuut later was het aan de andere kant wel raak. Een schot van Abbenhues werd eerst nog gekeerd door Akkemann, alleen was de sluitpost in de rebound kansloos op de inzet van Branco Bolsius: 1-2. Saestum wist een kwartier voor tijd nog wel op gelijke hoogte te komen via Akharouid.

Een paar minuten later moest Saestum-verdediger Olaf Verweij aan de noodrem trekken en haalde Thomas Gesink neer, wat werd bestraft met een rode kaart. De toegekende vrije trap werd door Louis Achterbergh laag in de hoek gekruld en de 2-3 was een feit. Beide ploegen bleven in de slotfase kansen krijgen. Zo moest De Meer-doelman Thibo te Groen een afstandsschot van Jeffrey van Manen net over de lat tikken en kon hij opgelucht ademhalen dat een inzet van Mouad Benzidane net aan de verkeerde kant van de paal eindigde.

De Meer had het moeilijk tegen de tien man van Saestum. In de voorlaatste minuut eindigde een kopbal nog tegen de paal, maar in de blessuretijd was het wel raak voor de thuisploeg. Saestum had zelfs nog een mogelijkheid op drie punten, alleen kwam een afstandsschot van de lat weer terug in het veld. Zo deelden de ploegen de punten in een doelpuntrijk gelijkspel. De Meer blijft in de zondag derde klasse D op een twaalfde plaats staan en ontvangt over twee weken hekkensluiter Aurora.