Dayen Gentenaar

De Meer raakt Gentenaar alsnog kwijt

De Meer kan dit seizoen tóch niet beschikken over doelman Dayen Gentenaar. De doelverdediger, zoon van oud-profkeeper Dennis Gentenaar, keert terug bij Al-Wahda FC, waar hij afgelopen seizoen ook al mee trainde.

Gentenaar mocht het afgelopen jaar geen competitievoetbal spelen bij bij Al-Wahda, omdat de club uit Abu Dhabi geen buitenlandse keepers meer mocht aantrekken. Daardoor mocht de Nederlander uitsluitend bij de club trainen. In mei keerde Gentenaar terug naar Nederland en besloot hij bij tweedeklasser De Meer aan te sluiten. Nu Al-Wahda echter weer op de stoep staat, mede omdat zijn vader alsnog als keeperstrainer bij de club mag blijven, besluit hij De Meer weer te verlaten. “Mijn vader zou eerst niet verlengen, maar doet dit nu alsnog”, legt Gentenaar uit. “Voor mezelf is het simpelweg gunstiger om in Abu Dhabi mee te trainen, omdat ik dan de kans krijg om vijf keer in de week op professioneel niveau op het veld te staan. Dat is beter voor mijn ontwikkeling om in een later stadium naar een andere profclub te vertrekken.”

De Meer trok Gentenaar mede aan dankzij de goede band die Stan Bijl met de talentvolle doelverdediger heeft. Gentenaar moest dan ook zeker kort nadenken over zijn beslissing. “Natuurlijk was het mogelijk om te blijven, maar voor mijn gevoel was dit de beste keuze die ik kon maken. Ook al heb ik nu niet de mogelijkheid om competitievoetbal te spelen.” De doelman had het in zijn korte periode bij de Amsterdamse club goed naar zijn zin. “Ik heb bij De Meer tot vorige week meegetraind en twee oefenwedstrijden gespeeld. Het is een mooie club met leuke mensen. Door het coronavirus konden we nog niet zoveel, maar desondanks ben ik goed ontvangen.” Vanaf nu richt hij zich echter weer op Al-Wahda. Zijn terugkeer naar Abu Dhabi laat niet lang meer op zich wachten. “Volgende week vlieg ik richting Abu Dhabi. Dan verwacht ik ook voor het eerst mee te trainen.”

Tekst: Jordi Smit
Foto: Al-Wahda

De Meer is klaar voor de tweede klasse

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)