De Meer weet het tij nog niet te keren

Zondag derdeklasser De Meer wacht nog altijd op de eerste drie punten van 2016. De ploeg van Donovan van Dam leed op bezoek bij VVZA in Amersfoort een 3-1 nederlaag en blijft zo op de elfde plaats staan.

VVZA, nummer twee op de ranglijst, kreeg in de openingsfase een paar kleine kansjes, maar het vizier stond niet op scherp. Beide ploegen waren gelijkwaardig aan elkaar en de ballen gingen over en weer, zonder dat het voor één van de doelen gevaar opleverde. Het was uiteindelijk De Meer dat na 23 minuten de score opende. Een hoekschop kwam in de voeten van Krys Zwaga terecht, die geen moment hoefde te twijfelen: 0-1.

Het restant van de eerste helft kende weinig kansen voor beide ploegen. De Meer kwam goed uit de kleedkamer voor de tweede helft. Na 51 minuten leed VVZA-doelman Rico Hensen slordig balverlies, maar wist de sluitpost met een goede reflex de inzet van Thomas Gesink met zijn voet van de lijn te halen. Nog geen twee minuten later stond het plotseling 1-1 doordat Rick van der Ree de bal met enig fortuin in het Amsterdamse doel wist te krijgen.

VVZA putte hier moed uit en werd iets sterker na de gelijkmaker. De Meer kreeg niet veel kansen meer en VVZA gooide er nog een schepje bovenop. Eerst kon doelman Thibo te Groen nog een afstandsschot uit de hoek tikken, maar in de 79e minuut was de sluitpost kansloos. De Amsterdamse verdediging kon de bal niet goed verwerken en Rémy van Zanten kon de bal vanaf twaalf meter snoeihard tegen het net schieten: 2-1. De Meer probeerde het nog wel, maar zit momenteel in de hoek waar de klappen vallen. Al snel na de 2-1 bepaalde Michael Bakkenes de eindstand op 3-1 in het voordeel van VVZA.

De Amsterdammers blijven door de nederlaag op een elfde plaats staan in de zondag derde klasse D, wat aan het eind van de rit nacompetitie voor lijfsbehoud zou betekenen. Kijk hier voor alle uitslagen, de stand en het programma.

Verslag en foto: Peter van Rossum