Mano Oosterbaan

De Meteoor-aanwinst Oosterbaan: “Mezelf in de basis knokken”

De Meteoor beleefde een geweldig seizoen met een eerste plaats in de vierde klasse en een periodetitel op zak. Door de coronacrisis kwam het seizoen echter resoluut ten einde, waardoor de Amsterdamse club volgend seizoen opnieuw gaat proberen om promotie af te dwingen. De club doet dat mét de ervaren Mano Oosterbaan die overkomt van Purmerland. Oosterbaan moet als één van de vervangers dienen van de vertrekkende Yuri Nederlof, al is de club op zoek naar meer aanvallende versterkingen. “Ik hoorde dat De Meteoor de gezelligste club van Amsterdam is, dus ik ben benieuwd”, vertelt Oosterbaan.

Concurrentie

De aanvaller ziet dat hij richting het einde van zijn voetbalcarrière gaat en wil daarom nog één keer vlammen. “Ik kreeg de kans om dit te doen bij De Meteoor en heb dat direct met beide handen aangegrepen. De club heeft de doelstelling om te promoveren naar de derde klasse, waardoor ik uitsluitend dankbaar mag zijn dat ik daar onderdeel van mag uitmaken.” Oosterbaan kwam binnen via de hoofdtrainer van De Meteoor. “Trevor (Strobbe, red.) en ik kennen elkaar al van een paar jaar terug, toen we met elkaar in één team hebben gespeeld. Dit seizoen heb ik zijn vader benaderd met de vraag of de club interesse had. Vervolgens heb ik het nummer van Trevor gekregen en hebben we zowel telefonisch als face-to-face met elkaar gesproken.”

Strobbe en Oosterbaan bespraken met elkaar onder meer de rol die volgend seizoen voor hem is weggelegd. “Ik kende Yuri Nederlof en Manuel Carbajal al uit het elftal, omdat ik vroeger met ze heb gevoetbald. Voorin loopt enige kwaliteit rond, maar ik vind het alleen maar mooi dat er concurrentie is. Daarnaast kan ik de andere jongens scherper maken door goed te presteren. De trainer heeft mij dan ook verteld dat ik mezelf in de basis moet knokken.”

Pinchhitter 

De ervaren voetballer weet zeker dat hij na de zomer van waarde kan zijn voor het team, zeker nu Nederlof de club verlaat. “Als je als team een doelstelling hebt en resultaten wilt halen, dan is het simpelweg essentieel dat je iemand op de bank hebt zitten die er meteen staat. Invallers kunnen namelijk ook zeer van waarde zijn voor het team. Ik heb daar overigens voldoende ervaring mee bij Ilpendam en Purmerland. De druk die daarbij komt kijken, bevalt mij eerlijk gezegd wel.”

Oosterbaan maakt zich in principe op voor zijn laatste seizoen, al weet hij niet of hij de verleiding van de derde klasse kan weerstaan. “Ik ben met een bal geboren, waardoor ik voetbal niet snel aan de kant kan zetten. Mochten we de doelstelling behalen om te promoveren naar de derde klasse en hopelijk het kampioenschap grijpen, dan is de derde klasse een leuk niveau. Dan zou het voor mij onwijs verleidelijk zijn om nog een jaar door te gaan. We zijn daar echter nog lang niet. Eerst komend seizoen maar eens met het verwachtingspatroon omgaan”, aldus Oosterbaan.

Tekst: Jordi Smit
Foto: Purmerland

Theuns vindt nieuwe club: “Moet gewoon weer lekker voetballen”

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)