AGB Mitchell Theuns

Theuns vindt nieuwe club: “Moet gewoon weer lekker voetballen”

Mitchell Theuns heeft na anderhalve maand zoeken een nieuwe club gevonden. De middenvelder, die vanwege een gebrek aan speelminuten OFC verlaat, sluit deze zomer aan bij de selectie van AGB. “Eigenlijk ben ik via vrienden bij de club terechtgekomen”, legt Theuns uit.

Jeugdtijd

De 27-jarige voetballer kwam afgelopen maand met de trainer van de club in contact. “Imdat Ilguy vroeg aan me of ik een jaar in de eerste klasse wilde spelen. Ik heb de afgelopen jaren genoeg stilgezeten en moet gewoon weer lekker voetballen. Dan krijg ik vanzelf mijn plezier terug. Toevallig ken ik de voorzitter eveneens goed. Bovendien ken ik al een aantal jongens uit de selectie, zoals aanvoerder Hursut Meric, omdat ik als jeugdspeler op hetzelfde sportterrein voor DCG voetbalde.”

Desondanks moest Theuns een paar dagen nadenken, aangezien hij over interesse niets te klagen had. “Er was genoeg interesse om in de derde divisie te blijven spelen, maar AGB ligt gewoon op vijf minuten van mijn huis. Ik ben daar in de buurt opgegroeid, waardoor het als een vertrouwde omgeving aanvoelt. De jongens die daar destijds ook voetbalden, hebben mij overtuigd.”

Clubbinding

Theuns is bepaald geen vreemde van de club, aangezien hij doordeweeks al regelmatig bij AGB te vinden is. Hij kent de club dan ook als zijn broekzak. “Ik heb een uitstekende band met de vereniging. De afgelopen jaren hielp ik daar als vrijwilliger op woensdagmiddag en mogelijk word ik komend seizoen jeugdtrainer bij de club, dus het is voor mij een win-winsituatie.”

Komend seizoen hoopt Theuns weer net zo te vlammen als vroeger. De club heeft in ieder geval, evenals de ambitieuze Theuns, mooie doelstellingen. “Ik verwacht dat we volgend seizoen bovenin gaan meedraaien in de eerste klasse. Met de nieuwe jongens die na de zomer bij de selectie aansluiten, moet dat absoluut de ambitie zijn. De hoofdtrainer wil een stabiel elftal creëren dat hopelijk binnen een afzienbare tijd naar de hoofdklasse gaat”, aldus Theuns.

Tekst: Jordi Smit
Foto: AGB

Theuns verlaat OFC: “Belangrijk om weer minuten te maken”

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)
AGB