Cedric Tijmes

De Meteoor-aanwinst Tijmes: “Gezellige groep en club”

De Meteoor heeft zich komend seizoen met Cedric Tijmes aanvallend versterkt. De voorhoedespeler kwam twee seizoenen geleden voor de zaterdagselectie van OFC uit. Door een blessure en zijn opleiding was hij een jaar van de radar, maar deze zomer is hij terug in het amateurvoetbal.

Terugkeer

Tijmes raakte afgelopen seizoen geblesseerd, maar had door de drukte met zijn studie niet de mogelijkheid om volledig fit te worden. Daarom hing hij zijn voetbalschoenen voor korte tijd aan de wilgen. Dit voorjaar begon het echter weer te kriebelen. In De Meteoor vond hij een club die bij hem past. “Eerlijk gezegd ben ik ook altijd op zoek naar gezelligheid bij een club”, vertelt Tijmes.

“Als ik uitsluitend naar een voetbalvereniging kom om een balletje te trappen en naar huis te gaan, zonder iemand te spreken, dan hoeft het van mij niet. Ik vernam dat dit een gezellige groep en club is, dus dat moet goedkomen. Bovendien zitten volgend seizoen twee jongens in de selectie van De Meteoor waarmee ik vroeger in de zaterdagselectie van OFC heb gezeten. Dat geeft een prettig gevoel.”

Enthousiast

Het was dan ook via Julian Regterschot dat hij bij de Amsterdamse club belandde. “Julian appte mij dat Justin (Nep, red.) en hij naar De Meteoor gaan. Hij vertelde me dat hij nog niet zo goed wist wat ik ging doen. Vervolgens vroeg hij of ik ook geïnteresseerd was om naar de club te komen. Natuurlijk moest ik korte tijd nadenken, maar na het gesprek met de trainer (Trevor Strobbe, red.) was ik eigenlijk direct enthousiast.”

“Het is een prachtig niveau om te beginnen, al kunnen we hopelijk doorgroeien naar de derde klasse. Als je dan ook nog eens wat bekende gezichten om je heen hebt, dan is dat helemaal geweldig. Of ik al helemaal fit ben? Ongeveer twee maanden geleden ben ik begonnen met hardlopen en het trainen van mijn been. Het is de bedoeling dat ik aankomend seizoen volledig fit ben om het beste uit mezelf naar boven te halen”, aldus Tijmes.

Tekst: Jordi Smit
Foto: John Beckman

Justin Nep verkast naar De Meteoor: “Onwijs gezellige club”

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)