Justin Nep verkast naar De Meteoor: “Onwijs gezellige club”

Justin Nep trekt na een half jaar zijn kicksen weer uit de kast. De verdediger vertrok in de winterstop bij IVV vanwege gebrek aan speeltijd, maar sluit komende zomer weer aan bij De Meteoor. Daar hoopt hij zijn oude vorm weer terug te vinden.

Plezier in voetbal

De defensieve versterking maakte bij IVV een teleurstellend jaar mee, al gaf het hem ook de gelegenheid om zich een korte periode te richten op een belangrijker aspect in het leven. “Bij mijn vorige club is het niet zo gelopen zoals ik van tevoren hoopte. Daarom besloot ik in de winterstop om bij IVV te stoppen. Niet alleen miste ik het plezier in voetbal, ook was mijn vriendin op dat moment zwanger. Ik maakte daardoor om twee redenen de juiste beslissing.”

Aankomende zomer wilde hij echter wel weer op het veld staan, waardoor het telefoontje van De Meteoor hem goed uitkwam. “Trevor (Strobbe, red.), de trainer van De Meteoor, belde mij om mijn interesse te peilen om volgend seizoen daar te voetballen. Toen heb ik serieus erover nagedacht. Tijdens die overweging nam ik met Julian Regterschot, die volgend seizoen eveneens bij De Meteoor speelt, contact op om te peilen of het een leuk team is. Naast goede prestaties is het ook gewoon een onwijs gezellige club: dat gaat bij mij hand in hand.”

Prachtige vereniging

Het was de hoofdreden dat Nep besloot om naar De Meteoor te verkassen. “Ik ben al vaker bij de club geweest, omdat een aantal vrienden in de zaterdagselectie spelen. Vandaar dat ik bij De Meteoor wel eens langs de kant heb gestaan om naar hen te kijken. Aangezien ik volgend seizoen het plezier in voetbal wil terugvinden, is dit een prachtige vereniging om je carrière voort te zetten.”

Nep wil bij de Amsterdammers weer lekker op het veld staan. Echter, hij realiseert zich goed dat het aan hem is om Strobbe te overtuigen van zijn kwaliteiten. “Dat moet je uiteindelijk gewoon zelf laten zien. Het is aan mij om goed te gaan voetballen en de trainer geen keuze te geven om mij op de bank te zetten. Uiteindelijk heb je dat nog altijd in eigen hand.”

Kampioenschap

De Meteoor stond dit seizoen bovenaan in de competitie. De club heeft geen promotie naar de derde klasse aangevraagd, waardoor het inmiddels weet tegen welke ploegen het komt te staan. “Ik ben ervan overtuigd dat we volgend seizoen wederom voor het kampioenschap moeten gaan. Of we het nu via een kampioenschap of nacompetitie doen, komend jaar hebben we het doel om te promoveren. Bij OFC heb ik al twee kampioenschappen meegemaakt en dat zijn de grootste feestjes. Indien we promoveren ben ik ervan overtuigd dat het hier eveneens een groot feest wordt”, aldus Nep.

Tekst: Jordi Smit
Foto: HAV

De Meteoor-aanwinst Oosterbaan: “Mezelf in de basis knokken”

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)