De Meteoor verliest aansluiting met de top na thuisnederlaag tegen Zaandijk

In de zondag vierde klasse E lijkt sv De Meteoor de aansluiting met de top te verliezen. Het verloor thuis met 2-4 van Zaandijk. De ploeg van Don Guezen staat nu na zeven wedstrijden op een vijfde plek op vijf punten achterstand op koploper SDZ.

Guezen kon zich wel vinden in de nederlaag. “Zaandijk is gewoon een goede ploeg. Ze hebben meer ervaring en zijn net wat geslepener dan wij.” Meteoor kwam wel nog op voorsprong, al naar vier minuten spelen. Sequoyah de Koning scoorde met een volley na een mooie actie van Niall Raben. Na een halfuur spelen schoot Ward Blijenburg een vrije schop voor de bezoekers op de lat. Maar ook de thuisploeg had nog kansen om de score uit te breiden. Het bleef echter 1-0 bij rust.

20161016 Meteoor Zaandijk John Beckman

Meteen na rust kreeg Zaandijk een penalty nadat Mees de Bruijn Blijenburg aantikte. Tim Karreman benutte het buitenkansje. “Toen gingen de koppies een beetje hangen”, zag Guezen. Zaandijk liep verder uit naar 1-4 via twee keer Arnout Van Oers en Ward Blijenburg. De Meteoor deed nog wat terug via Massimo Kammeron. “Toen floot de scheids na 84 minuten opeens af. Niemand begreep het, dat erkende ze ook bij Zaandijk. Misschien had-ie feestje. Natuurlijk was het 2-4, maar wie weet wat er nog had kunnen gebeuren als we 3-4 maken.”

20161016 Meteoor Zaandijk John Beckman

Al met al heeft Guezen vrede met waar zijn ploeg nu staat. “De nederlaag was zeker niet onterecht. We kunnen goed voetballen. Alleen zijn we een jonge ploeg. Dat maakte vandaag toch wel het verschil. Net op belangrijke momenten maken we verkeerde keuzes. Hier worden we volwassen van en kunnen we veel van leren. SDZ, Zaandijk, Purmerend en Ilpendam zijn allemaal goede ploegen. Wij zitten daar net achter.”

Kijk hier voor de andere uitslagen, de stand en het programma in de zondag vierde klasse E.

Tekst: Koen Vanhellemont
Foto’s: John Beckman

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)