De Volewijckers

De Volewijckers weet het tij tegen ADO ’20 nog niet te keren

Ook in de eerste wedstrijd na de winterstop blijft het voor De Volewijckers in Zaterdag 3a zoeken naar de ommekeer. Een uiterst effectief ADO’20 klopte de Noord-Amsterdammers met 0-4.

De matige resultaten voor de winterstop gaf De Volewijckers begin januari aanleiding om afscheid te nemen van trainer Frank Schuitemaker. De groenwitten stelden de ervaren trainer Ale van der Zee aan voor de rest van het seizoen. Op een moeilijk bespeelbaar veld ging De Volewijckers in het eerste kwartier onzeker van start. Dat leverde mogelijkheden op voor ADO’20. De beste kans was na 11 minuten spelen voor Kaj de Ruiter, maar de tengere speler stuitte op De Volewijckers doelman Mitchel Vincken.

De Volewijckers toonde zich na 22 minuten met een knal van spits Appie Challaoui, vakkundig gekeerd door ADO’20 doelman Mats van der Wijst. Door veel balverlies bij de thuisclub, hing de openingstreffer voor ADO’20 in de lucht, maar doelman Vincken hield zijn team in de wedstrijd. Pech was er voor De Volewijckers dat de matige leidende scheidsrechter Jos Angevaare zijn ogen gesloten hield bij een strafschop moment, en een knal drie minuten voor rust van Mo El Jahouari gepakt werd door Van der Wijst. Met de bekende brilstand gingen beide teams de rust in.

Aan het begin van de tweede helft sloeg ADO’20 in tien minuten tijd toe. Slecht verdedigen bij De Volewijckers werd in de
48e en 53e minuut effectief afgestraft door sluipschutter Tomas Duyn (0-1, 0-2). De Volewijckers ontketende daarna een offensief op het doel van ADO’20. Uit een hoekschop na 56 minuten zeilde een kopbal van Damien Simson net over de lat, en had Issam El Bakkali geen geluk met een schot, dat knap werd geblokt door ADO’20 verdediger en uitblinker Pim Blom. ADO’20 hield het achterin verder gesloten. De Volewijckers probeerde het wel, maar was verder aanvallend tandeloos. Een schot in de 80e minuut net over de lat van middenvelder Giverno Wongsodikromo was eigenlijk nog het enige wapenfeit. Een minuut later was de wedstrijd definitief gelopen, nadat Blom in het zestienmetergebied licht werd aangetikt. Duyn voltooide van de strafschopstip zijn hattrick: 0-3. Vijf minuten voor tijd werd er door ADO’20 nog meer zout in de wond gestrooid voor het machteloze De Volewijckers. Een scherpe steekbal van Tijn de Ruiter werd keurig door Stef Beentjes afgemaakt: 0-4.

Andermaal een harde nederlaag voor De Volewijckers. Het moet zich in de komende wedstrijden weer herpakken. Het gaat te ver om te zeggen dat de club verkeert in acute nood, maar dat er veel werk aan de winkel is voor Van der Zee is een understatement.
Volgende week staat voor De Volewijckers een uitwedstrijd tegen OFC op het programma. ADO’20 speelt een thuiswedstrijd tegen VVA/Spartaan. Bekijk hier alle uitslagen, de stand en het programma in Zaterdag 3a

Tekst: Peter Oud