Dennis Kaars neemt desnoods penalty

Dennis Kaars is sinds afgelopen weekend de nieuwe koploper in het BVCM topscorersklassement. De spits van Ajax zaterdag kwam als enige in actie, de rest van de favorieten zag hun wedstrijd worden afgelast. In de wedstrijd tegen Volendam scoorde Kaars twee keer. Dit was niet genoeg voor de overwinning, Ajax bleef steken op 2-2. Kaars is verheugd dat hij bovenaan staat, maar weet dat de weg nog lang is. Mocht het er op aankomen dan neemt hij aan het einde van het seizoen desnoods een penalty om de trip naar Barcelona te verdienen.

Doelpunten maken is de grootste hobby van Ajax spits Dennis Kaars. In zijn laatste seizoen bij HBOK maakte hij 26 doelpunten, net als in zijn eerste seizoen bij Ajax vorig jaar. De meeste doelpunten maakte hij zo’n 3 jaar geleden. Ook bij HBOK waren het er toen maar liefst 30. Wie denkt dat de spits het moet hebben van kopballen en penalty’s heeft het mis. Kaars heeft dit seizoen noch van elf meter, noch met het hoofd gescoord. Louter velddoelpunten maken de spits tot wat hij is. Kaars is hier duidelijk over.

Kaars:’Ik heb ooit wel eens een penalty genomen, maar dit was geen succes. Ik heb besloten dat ik dat niet meer doe. Bij HBOK nam Henk Abercrombie de penalty’s en nu bij Ajax doet Sergio Cameron dat. Zij zijn er beter in dan ik. Met mijn lengte heb ik ook geen kopambities, daar ben ik te klein voor. Daarentegen kun je me altijd over de grond of in de diepte aanspelen, dan ben ik wel zeer gevaarlijk.’

Vorig seizoen werd Ajax kampioen in de eerste klasse, mede dankzij Kaars. In de hoofdklasse is het andere koek.

Kaars:’Het is toch een behoorlijk niveau hoger. De verdedigers zijn sneller en slimmer en doen net alles even beter dan in de eerste klasse. Het aantal kansen dat ik nu per wedstrijd krijg is op één hand te tellen, dan moet je heel gefocust zijn en effectief ermee omgaan. Normaal heb ik eerst een paar kansen nodig, voordat ik scoor in een wedstrijd. De laatste twee wedstrijden gingen de kansen er echter meteen in. Dat biedt perspectief voor de toekomst. Ik hoop toch rond de 18 doelpunten uit te komen.’

Kaars is een nette spits en doet geen gemene dingen in de wedstrijd. Als de tegenstander in de aanval is maakt hij gewoon en babbeltje met zijn directe verdedigers. Het blijft tenslotte een spelletje zoals hij zegt. Mocht Kaars de trip naar Barcelona winnen, dan weet hij nog niet wie hij meeneemt.

Kaars:’Mijn broertje speelt bij Volendam en is gek van voetbal, hij zou het erg leuk vinden. Maar er zijn nog wel meer gegadigden. Een vriendin heb ik niet, dus daar hoef ik niet over na te denken. Ik ga er wel alles aan doen om te winnen. En mocht het zo zijn dat we 4-0 voor staan in de laatste wedstrijd en ik nog een doelpuntje nodig heb voor het klassement, dan ben ik zelfs bereid om een penalty op te eisen.’

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)