Dennis van Bree na jaar vol tegenslag terug bij Diemen

Een jaar was Dennis van Bree er uit. De aanvaller koos ervoor om Diemen te verlaten voor TOG en daar het plezier weer terug te vinden, maar kwam door lichamelijke problemen niet verder dan twee trainingen en een halve bekerwedstrijd. Nu is hij terug bij Diemen en was hij direct belangrijk met twee treffers tegen Spaarnwoude (5-7 zege, red.).

Het was voor Van Bree een makkelijke keuze om terug te keren. “Ik heb hier leuke jaren gehad. Ik hoorde van oud-ploeggenoten (Mitchell de Vries, Kevin Kroese, red.) dat zij teruggingen, dus ben ik er achteraan gegaan. Het team had scorend vermogen nodig. Bovendien ben ik nu één van de ouderen en ik vind het leuk mijn ervaring mee te geven aan de jongere spelers. Vaak zie je dat de stap van de A-junioren naar de senioren groot is. Ik help ze daarin en spreek er veel met hun over.”

Ondanks zijn twee treffers in de eerste competitiewedstrijd tegen Spaarnwoude, is Van Bree nog niet helemaal de oude. “Ik denk dat ik momenteel voor negentig procent fit ben. Alleen conditioneel ben ik nog niet helemaal op niveau.” “In de afgelopen zes maanden zijn er bij mij vier verstandskiezen getrokken, waardoor ik veel gewicht ben verloren. Daarvan herstel ik nog steeds, maar ik verwacht dat ik snel de oude ben.”

In zijn laatste seizoen bij Diemen (2015-16) eindigde de promovendus op een knappe derde plaats in de zondag derde klasse C. Van Bree durft niet te zeggen of die prestatie geëvenaard kan worden. “We hebben wel een sterker team dan toen. Er zijn nog vijf sterke teams in de competitie en veel clubs zijn voor mij onbekend. Toch denk ik dat wij in de top-5 moeten zien te eindigen, dan op de nacompetitie richten en daar voor onze kansen gaan.”

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)