Home / Algemeen / Derdeklasser Waterwijk verslikt zich in eigen huis in DESTO

Derdeklasser Waterwijk verslikt zich in eigen huis in DESTO

In de zaterdag derde klasse C zaterdag heeft Waterwijk een gevoelige nederlaag geleden. Op eigen veld ging de ploeg van coach Mark de Boer met 1-2 onderuit. Door de nederlaag zakt de ploeg uit Almere naar de vijfde plaats.

In de beginfase van deze wedstrijd moest de thuisploeg na vier minuten al wisselen toen verdediger Desmond Mensen van Waterwijk behoorlijk werd aangepakt en dit met een zware enkel blessure moest bekopen. Coach de Boer moest noodgedwongen de ploeg aanpassen en daar had men niet op gerekend. Zowel Waterwijk als DESTO speelden volop op de aanval en dat leverde kansen genoeg op maar zowel bij DESTO als Waterwijk ging men hier slordig mee om. Wel was DESTO in de achtste minuut dicht bij de openingstreffer maar Dayley Kers was niet nauwkeurig genoeg met zijn inzet. Niet veel later leek Waterwijk keeper Ricardo Riebel na een harde charge van DESTO het veld moeten ruimen maar gelukkig voor Waterwijk kon hij door.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Waterwijk kreeg nu weer meer grip op de wedstrijd en kreeg wat kansen maar zowel Van Amersfoort als Chan A Hung hadden het vizier niet op scherp en kwamen de gasten goed weg. Dat was aan de andere kant niet anders toen Van Houten en Kers ook in scoringspositie kwamen maar vonden Waterwijk doelman Riebel op hun weg. Waterwijk dat deze middag niet optimaal in de wedstrijd zat kreeg in de 30e minuut een behoorlijke kans om op voorsprong te komen maar Lucas van Amersfoort kopte uit een voorzet van Mark Heeres net naast. Vlak voor de rust toch de betere kansen voor de thuisclub toen Appie Ghoudou met een halve omhaal DESTO doelman Niels de Bruin niet kom verschalken en bleef de stand tot de rust dubbel blank.

De tweede helft kenmerkte zich door onnauwkeurig spel van beide kanten maar met DESTO als collectief de betere ploeg. Waterwijk compenseerde dit wel met meer technisch vermogen maar kon dit niet in doelpunten uitdrukken,ook een fraai genomen vrije schop van Dirk Rijkeboer werd in de 70e minuut even fraai tot corner verwerkt door de DESTO doelman. Niet veel later liet de doelman weer van zich spreken op een inzet van Mark Heeres van Waterwijk. De wedstrijd liep naar het einde en in de 80e minuut was het toch Waterwijk wat de leiding nam,een dieptepass via de rechtervleugel op Fabien Omanette die op snelheid de DESTO goalie fraai verschalkte 1-0.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

DESTO gaf zich hierna zeker niet gewonnen en kwam sterk terug al had men daar wel de hulp van Waterwijk voor nodig bij een verkeerde terugspeelbal, invaller Tom de Vries maakte hier gretig gebruik van 1-1. Met nog wat minuten te spelen werd het wat rommelig in het veld en had arbiter Meijer de wedstrijd niet lekker meer in de hand en was van twee kanten niet altijd correct met zijn beslissingen wat irritaties tot gevolg had. In de blessure tijd knakte er iets bij Waterwijk en moest dat uiteindelijk met een nederlaag bekopen toen alweer Tom de Vries uit een voorzet van rechts de genadeklap uitdeelde 1-2. De tijd was voor de thuisclub te kort om nog langszij te komen met als gevolg een dure nederlaag voor de Almeerders.

Coach Mark de Boer van Waterwijk kreeg ook nog een gele kaart: de Boer” ik wilde bal snel weer in het spel brengen maar daar zag de arbiter kennelijk iets anders in waarop ik reageerde en de gele prent voorgeschoteld kreeg. Ook DESTO coach Kevin de Liefde vond dit vreemd,maar was uiteindelijk wel blij met de winst en deed DESTO met deze winst goede zaken in de tweede periode. Waterwijk zal komend weekend zich moeten herstellen in het inhaalduel met de Vecht.

Verslag en foto’s Herman de Wit