JOS Watergraafsmeer - OFC

Deze clubs maken in de laatste speelronde kans op het kampioenschap

Het belooft aankomend pinksterweekend een spannende speelronde te worden. In de regio Amsterdam hebben nog acht clubs kans op het behalen van het kampioenschap, al zijn sommige verenigingen van elkaar afhankelijk. Wij zetten ze allemaal op een rij.

Real Sranang/Vlug en Vaardig

De ontknoping in de zaterdag vierde klasse E is er een om je vingers bij af te likken. Real Sranang en Vlug en Vaardig bepalen namelijk in een onderling duel welke club zich kampioen mag noemen en promoveert naar de derde klasse. Na 21 wedstrijden heeft Real Sranang 46 punten en een voorsprong van een punt op Vlug en Vaardig. Beide trainers, bij Real Sranang de voormalige profvoetballer Menno Willems (o.a. ex Ajax, Vitesse en Sparta) en bij Vlug en Vaardig Edwin van de Raad (twaalf seizoenen bij Vlug en Vaardig), zullen hun teams op scherp zetten voor een schitterend einde in deze klasse.

OFC

De Derde Divisie Zondag maakt zich op voor een grootse apotheose. Maar liefst vier clubs hebben namelijk nog de mogelijkheid om het kampioenschap te vieren. Waar Hercules en OFC na 33 wedstrijden op 58 punten staan, hebben Gemert en ADO ’20 een punt minder. Hercules heeft met een beter doelsaldo het kampioenschap in eigen handen, maar met een thuiswedstrijd tegen ADO ’20 moet de vereniging aan de bak. OFC ontvangt maandag Quick, terwijl Gemert op bezoek gaat bij hekkensluiter Hollandia.

AGB

Maandagmiddag strijdt AGB voor het kampioenschap in de eerste klasse, al heeft de vereniging dit niet in eigen hand. Koploper Kampong heeft met nog een wedstrijd voor de boeg namelijk twee punten voorsprong op AGB en heeft daarom de meeste kans op de eerste eindpositie. Op bezoek bij SV Hillegom moet Kampong waarschijnlijk winnen om het kampioenschap veilig te stellen. Het gat is namelijk 2 punten en het verschil in doelsaldo is slechts één. Bij een gelijkspel van Kampong en winst van AGB tegen Fortuna Wormerveer, zijn de Amsterdammers dus zo goed als zeker kampioen.

De Meer/IVV

Ook in de tweede klasse maken nog altijd twee clubs aanspraak op het kampioenschap. Waar De Meer de lijstaanvoerder is met 51 punten, bezit concurrent IVV twee punten minder. De Meer ontvangt maandag op het eigen sportcomplex DCG dat op de zevende plaats in de competitie staat. Een overwinning van DCG zou betekenen dat IVV plotseling in beeld komt als kampioen. Daarvoor moet het echter wel eerst afrekenen met Hooglanderveen (uit).

FC Abcoude

FC Abcoude, dat op de tweede plaats in de zondag derde klasse D staat, is met een achterstand van twee punten nog altijd in de race voor het kampioenschap. Sporting ’70 heeft als koploper echter eerst alles in handen, want een overwinning op Ouderkerk zou betekenen dat de vereniging de eerste plaats veiligstelt. De club zal echter ook met een schuin oog kijken naar FC Abcoude dat op bezoek gaat bij PVC. Interessant feit: aangezien FC Abcoude een beter doelsaldo heeft, betekent een overwinning van de laatste club en gelijkspel van Sporting ’70 dat FC Abcoude kampioen is.

De Meteoor

De Meteoor lijkt zich te moeten opmaken voor nacompetitie, al schuilt er bij de Amsterdammers nog een klein beetje hoop. De achterstand op koploper Zeevogels bedraagt namelijk drie punten, terwijl het doelsaldo nagenoeg overeen komt. Zeevogels ontvangt maandag Alkmaarsche Boys en De Meteoor is gastheer tegen Dynamo SC. Alleen een overwinning van De Meteoor en verlies van Zeevogels zou betekenen dat er na afloop een Amsterdams feestje wordt gevierd.

TOS-Actief

Ook in de vijfde klasse is de titelstrijd nog altijd in volle gang. TOS-Actief staat met nog een wedstrijd te spelen met 48 punten bovenaan in de competitie. Maar concurrent SMVC Fair Play heeft hetzelfde aantal punten, alleen een iets minder doelsaldo. TOS-Actief speelt maandagmiddag in de laatste speelronde een uitduel met SDW, terwijl SMVC Fair Play afreist naar DHSC.

Foto: Mario Wormhoudt

Pre-order het kampioensmagazine 2021/2022