Diemen verspeelt koppositie door gelijkspel bij CTO’70

Diemen heeft in de zondag vierde klasse F een uitstekende uitgangspositie voor het kampioenschap verspeeld door gelijk te spelen tegen CTO’70. Diemen won vorige week van concurrent Ouderkerk en passeerde de ploeg op de ranglijst maar door het gelijkspel van afgelopen zondag staan beide ploegen met nog een speelronde te gaan weer op gelijke hoogte.

MDS_1944

Diemen was vooraf gewaarschuwd, maar de Diemenaren hadden de tegenstander uit Duivendrecht toch onderschat. CTO’70 kende zware personele problemen en hadden zodoende een beroep gedaan op het ervaren 3e elftal, aangevuld met enkele 1e elftal spelers. De vraag leek dan ook niet of maar meer met hoeveel doelpunten verschil Diemen terug naar huis zou gaan. Bij een misstap van Ouderkerk bij NFC kon het kampioenschap zelfs al binnen worden gehaald.

Diemen had in het 1e halfuur een aantal kansen, maar wist deze niet te verzilveren. CTO speelde heel compact en kwam nauwelijks van de eigen helft af. In de 25e minuut kende scheidsrechter Garcia een strafschop toe aan Diemen. Keeper Edward Lion wist oud-CTO’er Van Bree in eerste instantie van scoren te houden, maar de topscorer was als eerste bij de rebound en zette zo alsnog de 0-1 op het scorebord. De lijstaanvoerder wilde in deze fase graag de wedstrijd beslissen, maar het speelde inspiratieloos en in een te laag tempo.

MDS_2015

De tweede helft was van nog bedenkelijker niveau en ook de tactische omzettingen hielpen niet. De ervaren spelers die normaal de kar trekken, lieten het ook afweten. De CTO’ers konden redelijk makkelijk stand houden en kwamen zelfs op gelijke hoogte in de 70e minuut. Na zwak ingrijpen van de verdediging haalde Vincent Vonk genadeloos uit en via binnenkant paal plofte de bal binnen; 1-1. Diemen speelde de laatste 20 minuten te gehaast en de lange ballen waren onnauwkeurig. Er wordt dus niet meer gescoord en er werden dus twee hele dure punten verspeeld. Zo kwam er dus een einde aan de dertien achtereenvolgende zeges van de ploeg van Marc Stuut. Ouderkerk neemt de koppositie na een week dus alweer over van Diemen op basis van de voor gescoorde doelpunten, want zelfs het doelsaldo is gelijk (+80). De laatste speelronde belooft dus ongemeen spannend te worden. Diemen ontvangt het lastige Fortius en Ouderkerk speelt thuis tegen Swift. Mochten beide ploegen winnen, dan zal er een beslissingswedstrijd komen om de uiteindelijke kampioen in 4F te bepalen.

Verslag: Dave Moen
Foto’s: Dave Moen

 

 

 

 

 

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!