De Dijk met duidelijke cijfers onderuit bij GVVV

De Dijk heeft in haar Tweede Divisie-debuut de tweede nederlaag op rij geleden. In een duel dat lange tijd voor de neutrale kijker erbarmelijk saai was, gingen de Amsterdammers uiteindelijk met 3-0 onderuit. Trainer Jochem Twisker was not amused. “Snurken bij dode spelmomenten kostte ons de kop.”

“Het duel was een uur lang niet om aan te zien. Een tactisch duel, waarin we de organisatie goed hadden neergezet. We hebben een uur bijna niks weggegeven. Als je daarna bij spelhervattingen de afspraken niet nakomt, ben ik daar boos over. We moeten beseffen dat je op dit niveau niet dit soort fouten kan maken. We zijn hier bij de eerste twee goals op afgestraft”, was Twisker duidelijk.

Zoals de oefenmeester al beschreef viel er in de eerste helft nauwelijks wat te genieten in Veenendaal. Beide ploegen speelden met een vijfmans verdediging en kansen waren er op één hand te tellen. Het eerste gevaarlijke moment kwam tien minuten voor de rust van de thuisploeg. Roy Terschegget kwam tekort om een voorzet van Jeremy de Graaf binnen te prikken.

Na rust brak GVVV wel de ban. Iets voor het uur opende Wilco den Hartog uit een corner de score. De Veenendalers hadden met de voorsprong op zak de smaak te pakken. De Graaf bracht met een venijnig schot de 2-0 op het scorebord. De Dijk moest komen en hierdoor werd het eindelijk een leuke wedstrijd.

De gasten kregen in het verdere verloop van het tweede bedrijf een paar kansen op de aansluitingstreffer. Nabil el Gourari was er dichtbij met het hoofd en ook Tim Ruder had nog wat terug kunnen doen voor De Dijk. GVVV was meerdere keren levensgevaarlijk in de omschakeling. Bij één van die uitbraken zorgde De Graaf voor zijn tweede treffer van de middag en de 3-0 eindstand.

Met twee nederlagen op rij en zes punten uit vier duels beseft De Dijk inmiddels wel dat het in de Tweede Divisie uit een ander vaatje moet tappen. Twisker: “Dat lammoedige moet eruit. De eerste twee duels vond ik ook al niet erg goed van ons. We zullen echt moeten verbeteren en moeten leren van onze fouten. Er is overigens geen reden tot paniek. Je kan in de eerste vier duels namelijk beter twee keer verliezen dan vier keer gelijk spelen.”

Volgend weekeinde kan De Dijk zich op eigen veld herstellen tegen Achilles’29. Kijk hier voor alle uitslagen, de stand en het programma van de Tweede Divisie.

Verslag: Justin Crombeen
Foto: GVVV/Dick Gijsbertsen

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)