Home / Algemeen / De Dijk naar Derde Divisie na zege op O.S.S.’20

De Dijk naar Derde Divisie na zege op O.S.S.’20

Hoofdklasser De Dijk speelt komend seizoen in de Derde Divisie. De ploeg van Marco van Galen en Ale van der Zee won met 3-2 van O.S.S.’20 en dat was na de 3-3 van vorige week voldoende voor promotie. Na drie jaar in de hoofdklasse is promotie dus eindelijk een feit. Morgen een uitgebreide samenvatting en natuurlijk de feestbeelden met reacties.

Dat de belangen groot waren, was duidelijk te zien in het begin van de wedstrijd. De spanning zorgde in eerste instantie voor een wat afwachtende houding. Na een schot van Zwarthoed was de eerste grootste kans voor de bezoekers toen Bob van Lith zijn inzet door doelman Veenboer over getikt zag worden. Uit de daarop volgende corner kopte Yori Kool net naast.

HO3_2314

Toen Kaars na bijna een half uur spelen de paal raakte werd duidelijk dat De Dijk steeds meer het heft in handen nam. De verdiende treffer kwam echter pas twee minuten voor rust toen Kaars, na een perfecte uittrap van Veenboer, de bal uitstekend controleerde en Joris Razenberg uitspeelde. De vrijstaande Harry Zwarthoed zorgde vervolgens voor de 1-0.

Na rust startte O.S.S.’20 fel en kreeg het de eerste grote kans via uitblinker Ferdy van den Bergh. Met zijn gevaarlijke voorzetten bracht hij de defensie van De Dijk meerdere malen in grote problemen. Het was dan ook niet verrassen dat Van den Bergh voor de 1-1 zorgde. Bijna vanaf de zijlijn krulde hij de bal in de verre hoek. De Dijk kon dus weer opnieuw beginnen.

HO3_2358

Nadat Kaars een kopbal net naast zag gaan was het weer Zwarthoed die van zich deed gelden.  Een voorzet van Tayeb was te lang en na het terugleggen van El Aamrani was het Zwarthoed die zich zelf in schietportie bracht. Met zijn tweede van de middag, en zijn vierde tegen O.S.S.’20, zette hij De Dijk weer op voorsprong (2-1). Toen Zwarthoed, amper drie minuten later, ook voor de 3-1 zorgde leek het gedaan.

Maar dan is er altijd nog Van den Berg. Na zijn zoveelste perfecte voorzet zorgde Tom Pijnenburg bij de tweede paal voor de 3-2. De spanning nam weer toe. Yori Kool kreeg een goede kans en  Van den berg schoot hoog in kansrijke positie hoog over. Naarmate de tijde vorderde zakte het geloof in een goed resultaat weg bij O.S.S.’20. De laatste mogelijkheden waren zelfs voor De Dijk.

HO3_2322

Na het laatste fluitsignaal was de opluchting enorm bij de Noord-Amsterdammers. Eindelijk is de promotie een feit. Het betekende de vijfde promotie sinds 2009 toen de ploeg kampioen werd in de vierde klasse.

Morgen een uitgebreide video reportage van de promotie van De Dijk. Klik hier voor alle uitslagen in de nacompetitie zondag.

Foto’s Rob Beense

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)