Doek valt voor JOS/Watergraafsmeer in Nijmegen

JOS/Watergraafsmeer heeft het vege lijf niet weten te redden in de zondag Hoofdklasse. Door een 2-0 nederlaag op bezoek bij Quick 1888 is de ploeg van Roy van der Mije gedegradeerd.

Met nog zeven minuten te gaan leek er weinig aan de hand voor JOS. Een gelijkspel in Nijmegen volstond immers voor de poulewinst, na de zevenklapper tegen T Zand. “Wij waren drie klassen beter. Geen moment zijn we in de problemen geweest en zelf waren we een aantal keer behoorlijk gevaarlijk”, vond Patrick Lokken. Het ontbrak echter aan een zuivere eindpass. Maurice Renger was twintig minuten voor tijd het dichtst bij een openingstreffer, maar zijn schot stuiterde via de onderkant van de lat uit het doel. “Dan moet het net even meezitten.”

Quick 1888 moest winnen en besloot aanvallend te wisselen. “Je weet dat je het moeilijk krijgt met lange mensen voorin, zeker als je zelf de kansen niet afmaakt”, aldus Lokken. Een scrimmage bij een hoekschop, waarbij twee schoten eerst nog gekraakt werden, zorgde uiteindelijk voor de 1-0. Dimitri Vrehe gaf het laatste zetje en bracht de thuisploeg aan de leiding. Vlak daarna drukte Joffrey van Rossum met een raak afstandsschot definitief naar de eerste klasse: 2-0.

In oktober stond JOS nog bovenaan in de Hoofdklasse, nu zijn de Amsterdammers gedegradeerd. “Dit is doodzonde. De hele tweede seizoenshelft zitten wij in de hoek waar de klappen vallen. In de kleedkamer was het doodstil, net als in de bus. Iedereen is zwaar teleurgesteld. Uithuilen en opnieuw beginnen”, zegt Lokken, die na vier seizoenen vertrekt bij de Amsterdammers om terug te keren bij Argon. “Natuurlijk is dit niet het afscheid waar ik op gehoopt had. Nu heb ik even een klotegevoel, dat zal straks wel overgaan in iets beters. Ik heb vier fantastische jaren gehad hier, met een hoop hoogtepunten. Dit zorgt helaas voor een zure nasmaak.”

Kijk hier voor alle uitslagen en het programma in de nacompetitie zondag.

Archieffoto boven: Mario Wormhoudt

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)