Doelman El Abdallaoui (AFC) twijfelachtig voor duel met JVC Cuijk

Topklasser AFC begint aanstaande zondag augustus aan een nieuw seizoen. Op het eigen Sportpark Goed Genoeg is JVC Cuijk de tegenstander, maar het is afwachten of ook Youssef El Abdallaoui aan de aftrap staat. De keeper, die op dit moment last heeft van een rugblessure, blikt terug op de voorbereiding en kijkt alvast vooruit naar de eerste wedstrijd van het seizoen.

Afgelopen zaterdag verdedigde Tamba dos Santos het doel van AFC en keek El Abdallaoui toe hoe zijn team Rijnsburgse Boys wist te verslaan. De doelman is nog niet honderd procent fit. El Abdallaoui: “Het gaat inmiddels wel weer stukken beter. Het is alleen nog de vraag of ik zondag kan spelen.”

Trainer Bart Logchies hakt de knoop donderdagavond definitief door. Logchies: ” Youssef heeft natuurlijk wel de nodige achterstand. Hij is later aangesloten in verband met een vakantie en hij heeft last van zijn rug. Maandag heeft hij goed  mee kunnen trainen, maar of dat voldoende is om zondag te starten weet ik nog niet. Tamba Dos Santos heeft het ook goed gedaan in de voorbereiding. Vanavond (donderdag, red.) hak ik de knoop door.”

Door zijn blessure en het later terugkeren van vakantie kent El Abdallaoui geen ideale voorbereiding. “Ik voel me ook zeker nog niet fit”, vertelt de keeper. “Ik heb pas drie keer kunnen trainen en pas dertig minuten op doel gestaan tijdens een wedstrijd. Daarom is de kans aanwezig dat ik komende zondag tegen JVC Cuijk nog niet speel. Ik heb nog een week of twee nodig om weer topfit te zijn.”

Ondanks dat El Abdallaoui niet de gehele voorbereiding heeft meegemaakt, kan AFC volgens hem terugkijken op een uitstekende voorbereiding. El Abdallaoui: “Het is allemaal heel goed gegaan. Met name het trainingskamp in Italië heeft ons veel opgeleverd. De teambuilding activiteiten waren goed voor de sfeer. Daarnaast hebben we een aantal mooie prestaties geleverd in de oefenwedstrijden.”

“Ik heb er dus alle vertrouwen in dat we ook in de competitie goed van start kunnen gaan,” aldus El Abdallaoui, die anders wil beginnen dan vorig seizoen. Toen werd er verloren van HFC EDO (0-1) en OJC Rosmalen (4-2). “Een goede start is nodig, want je zag hoe een slechte start bepalend kan zijn tijdens een seizoen. Maar ik denk dat de jongens er klaar voor zijn. We hebben een goede mix tussen oudere spelers en jonge talenten.”

AFC mist zondag in ieder geval Tom van den Brink. De van ADO’20 overgekomen middenvelder is nog geschorst.

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)