Dogan blijft bij Ankaraspor

Ook in het seizoen 2012-2013 is Cengiz Dogan de coach van Ankaraspor. Dogan is bezig aan zijn eerste seizoen als hoofdtrainer bij de zondag vierdeklasser. Ankaraspor maakt tot nu toe een goed seizoen door. Waar de Turks-Amsterdamse club vorig jaar nog op de dertiende plaats eindigde, bezet het nu de derde plaats.

Dogan is tevreden over de prestaties dit seizoen maar geeft aan dat de club niet per se hoeft te promoveren. “Ons motto is ‘alles mag, niks hoeft’, onze doelstelling is om bij de eerste zes te eindigen. En daarbij zijn onze middelen beperkt, zo moeten wij op woensdagavond en vrijdagavond trainen omdat er op andere dagen geen velden beschikbaar zijn. En veel spelers in mijn selectie hebben een drukke baan, niet iedereen kan twee keer per week trainen. Meestal traint de ene helft op woensdag en de andere helft op vrijdag.”

De selectie van Ankaraspor herbergt veel spelers met een verleden bij het in 2009 ter ziele gegane Türkiyemspor. Zo ook Dogan, die van de wieg tot het graf verbonden was aan de roemruchte club. “Veel spelers kennen elkaar al heel lang, zijn vrienden van elkaar. Maar de meeste spelers van de selectie zijn ook al op leeftijd, de meesten zijn halverwege de dertig dus volgend seizoen zullen we eigenlijk wat moeten verjongen.”

Ankaraspor staat momenteel op de derde plaats met drie punten minder dan koploper Geinburgia. Wel heeft de ploeg van Dogan een wedstrijd meer gespeeld.

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)