Door late treffer toch punt voor AGB bij DSOV

Het Amsterdamse AGB ging zaterdagmiddag op bezoek bij DSOV uit Vijfhuizen. Voorafgaand aan de wedstrijd stond DSOV op de twaalfde plaats in de competitie en was daarmee de laagst geklasseerde club. De thuiswedstrijd was door AGB met 2-0 gewonnen, maar in Vijfhuizen keek de ploeg van Imdat Ilguy lange tijd tegen een achterstand aan. In de blessuretijd wisten de Amsterdammers de terechte gelijkmaker te maken.

Op de wedstrijd was het nodige publiek afgekomen. De toeschouwers zagen een erg spannend en boeiend duel. Zo begon AGB fel aan de wedstrijd en werd er bij vlagen druk gezet. Echter kwamen de bezoekers wel op achterstand. Een corner werd kort genomen en hard voorgegeven.Roberto de Randami scoorde door een bal achter zijn standbeen binnen te schieten. Dit deed hij na een half uur spelen.

De tweede helft zette AGB aan om de achterstand om te buigen. De ploeg van Ilguy ging in veelvuldig in de aanval. Hierdoor ontstond wel ruimte voor DSOV om toe te slaan in de omschakeling. Echter stond het vizier in de tweede helft niet op scherp. DSOV-doelman Tarek Kharboutli hield DSOV lang op de been. Na veel aanvallen van AGB moest de doelman toch de gelijkmaker incasseren in de negentigste minuut. Eerst werd de bal slecht weggewerkt door de verdediging, waardoor AGB-nieuwkomer Kürsat Cil de 1-1 kon binnen tikken.

Klik hier om de uitslagen, standen en het programma van de zondag eerste klasse te zien.

“We bleven in de tweede helft een goed positiespel spelen”, aldus trainer Ilguy na de wedstrijden. Hij zag dat zijn team de bal bleef rondspelen, alleen moet dan wel de stap worden gezet richting het vijandelijke doel. Met alleen balbezit en positiespel heeft hij nog geen team zien winnen. Ilguy baalde na afloop dat zijn ploeg niet vaker wist te scoren. “We zitten daarin nu in een mindere fase. Maar als we weer gaan scoren gaan we een leuke periode tegemoet.” Door het punt blijft AGB meedoen in de subtop van de zondag eerste klasse, het team wil bij de eerste vier eindigen. Aankomende zondag staat de Amsterdamse derby tussen SDZ en AGB op het programma. Op Sportpark Transformatorweg wordt om 14:00 afgetrapt.

Op Facebook staan mooie foto’s van Richard Maertens, klik hier om de foto’s te bekijken.

Archieffoto: Jos Spitteler