Drama compleet: Zeeburgia mag niet meer voetballen

Zondag eersteklaser Zeeburgia mag van de KNVB voorlopig geen competitie en bekerwedstrijden spelen. Deze zware straf is het gevolg van de gestaakte wedstrijd van afgelopen zondag tegen DEM. De maatregel is door de KNVB genomen omdat er nog een voorwaardelijke straf liep tegen de club.

Gisteren, woensdag, kreeg de club bericht van de KNVB met de sanctie die men al vreesde. De opening van de brief, die geschreven is  namens de voorzitter van de tuchtcommissie luidt als volgt:

“ Volgens verkregen verklaringen hebben meerdere leden van uw vereniging zich tijdens bovengenoemde wedstrijd (Zeeburgia- DEM, red) misdragen. Gezien het vorenstaande heeft de voorzitter van de tuchtcommissie, overeenkomstig de bepalingen  in hoofdstuk VI van het reglement Tuchtrechtspraak Amateurvoetal, besloten tot opschorting van de competitie en/of bekerwedstrijden van het eerste zondag veldvoetbalelftal van uw vereniging, zulks met onmiddellijke ingang..”

In het kort kom het neer op het feit dat zo lang de opschorting van wedstrijden van kracht is spelers , die aan de wedstrijd hebben deelgenomen,  niet mogen uitkomen voor een ander elftal of team tenzij de voorzitter van de tuchtcommissie op verzoek van betrokkene anders beslist.

Zeeburgia kan tegen de opschorting van de wedstrijden niet in beroep gaan. Verder staat in de rapportage het volgende te lezen:

“De wedstrijd tegen DEM werd in de 73ste minuut gestaakt. Volgens de brief van de tuchtcommissie zouden meerdere spelers van Zeeburgia commentaar hebben geleverd op de scheidsrechter. Daarbij zouden scheldwoorden (in het Surinaams) zijn gebruikt. Een speler (Dino Cornet, red) werd, na twee keer geel, van het veld gestuurd.”

“In de rust zou de scheidsrechter de aanvoerder van Zeeburgia (Jurgen Belfor, red) hebben gewaarschuwd voor het leveren van commentaar. De assistent-trainer van Zeeburgia (Alain Munoz, red) zou meerdere malen in gebaar te kennen hebben gegeven het niet eens te zijn met de scheidsrechter. Daarnaast zou de trainer, Mike Kolf, zij team aan het coachen zijn terwijl hij geschorst was.. Hi zou hierbij meerdere keren commentaar hebben geleverd op de scheidsrechter. De scheidsrechter zou hierna de wedstrijd hebben gestaakt.”

“Bij het aflopen van het veld zouden meerdere toeschouwers, supporters van Zeeburgia de scheidsrechter hebben beledigd met onder andere de woorden ‘flikker’, ‘bounty’ en in het Surinaams ‘Dagoe’, althans worden van gelijke strekking. “

Naar aanleiding van de verklaring van scheidsrechter Miquel Tjong –A – Hung heeft de KNVB op zeven punten in staat van beschuldiging gesteld:

– Het schaden van de belangen van de KNVB

– Het niet behoorlijk gedragen door het leveren van commentaar  en het beledigen   van de scheidsrechter door twee of meerdere spelers.

– Het leveren van commentaar op de scheidsrechter door een of meerdere begeleiders.

– Het onvoldoende handhaven van de orde door Zeeburgia omdat een of meerdere supporters de scheidsrechter hebben beledigd met de eerder genoemde woorden.

Zeeburgia heeft vier werkdagen de tijd om in beroep te gaan tegen de tenlastelegging. Indien dit niet gebeurt zal de KNVB er van uitgaan dat de club  afstand doet van haar recht op verweer.

Het Amsterdamsche Voetbal zal vandaag met meer verhalen en reacties komen. Zeeburgia voorzitter Rob Theunisse en assistent-trainer Alain Munoz  doet zijn verhaal.

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)