Duur verlies AH’78 bij Hoevelaken

Wat kan AH’78 toch extreem wisselvallig presteren, na een prima reeks van negen punten uit de laatste drie wedstrijden werd er vandaag volkomen onnodig in en tegen Hoevelaken met 1-0 verloren. Daarmee bewees de Huizer ploeg zichzelf een slechte dienst, het komt hierdoor weer in degradatiegevaar en ziet mede-degradant Hoevelaken op een punt van de rood-zwarten terugkomen.

Het team startte met een tweetal half-fitte spelers die echter toch aangaven wel te kunnen spelen. De eerste helft speelde AH’78 tegen de wind in, het spel van bezoekers kenmerkte zich door veel slordigheden. Het leek wel alsof er geen focus was op het winnen van duels als daarom gevraagd werd: telkens kwam men een stap te laat, tot afgrijzen van de technische staf die juist dit onderdeel vooraf nog apart had benoemd.

Hoevelaken knokte als team voor zijn laatste kansen en ofschoon hun spel niet uitblonk in raffinement, werd er wel met volle overgave gebuffeld voor elke bal. Het bediende zich van lange ballen naar voren en trachtte via dode spelmomenten gevaar te stichten voor de goal van Maarten Roomer. In de 16e minuut verdween zo’n gevaarlijke vrije trap van Ruud Kassenaar via de handen van keeper Roomer naast de goal.

AH’78 zette hier heel weinig tegenover, het liep eigenlijk wat doelloos rond over het veld. In 40 minuten tijd werd er zeggen en schrijven één kans gecreëerd, een combinatie tussen Mark Wisse en Tim Renes werd door laatstgenoemde ingeschoten, keeper Mick Bos redde bekwaam op zijn inzet. Een minuut voor rust dan toch een glimp van goed voetbal van AH’78: Tim Renes speelde zich goed vrij op het middenveld en had een splijtende pass van 40 meter in de benen op Mo el Kaddari, zijn inzet vanaf rechts ging net naast.

De kans op de 0-1 voor Mo el Kaddari

In de rust werd de focus nog maar eens herhaald, in de hoop dat dit met de wind in de rug tot beter voetbal zou leiden. En warempel, dat gebeurde direct. In de 46e minuut verlengde Sebastian Schildt een inspeelpass voor de ’16’ direct door op Mo el Kaddari, zijn harde inzet werd knap over de lat getikt door Mick Bos. Twee minuten later schuift Thomas van Middelkoop slim door over de as van het veld, hij speelt de vrijgelopen Tim Renes aan, zijn keiharde schot van 17 meter verdween net naast de ‘vast staande’ Mick Bos naast de paal.

AH’78 liet in deze fase zien prima te kunnen voetballen en speelde Hoevelaken met goede combinaties compleet naar achteren, iedereen wachtte dan ook op de openingsgoal van de wit-zwarten. In de 60e minuut een prachtig uitvoerde combinatie over drie schijven, Gerbert Gooijer rondde af maar zijn schot ging via een H’laken verdediger over het doel.

Hoevelaken kon in deze fase weinig anders doen dan met lange ballen trachten de aanvallers te bereiken, wat in sommige gevallen ook lukte. Een hard afstandsschot in de 62e minuut van Ruud Kassenaar werd prima gepareerd door Maarten Roomer en acht minuten later verrichte Maarten Roomer een wereld save door een kopbal van Tom Buitink van zes meter katachtig naast zijn doel te tikken. De laatste 20 minuten braken nu aan, de wedstrijd moest opengebroken worden qua score, beide teams hadden niet al te veel aan een punt.

Een juweel van een afstandsschot van Sebastian Schildt met buitenkant rechts van 20 meter stuiterde in de 73e minuut via de kruising helaas weer het veld in en 9 minuten later kreeg Mo el Kaddari de grootste kans van de wedstrijd: op 8 meter van de goal hoefde hij maar in te tikken om de score openen, zijn aanname was niet goed en de kans werd verijdeld door de goed keepende Mick Bos. En dan gebeurt toch het onvermijdelijke, Hoevelaken dringt nog eenmaal aan. Een in buitenspelpositie staande buitenspeler mocht in de 85e minuut de bal toch voor geven en invaller Barry de Winter tikt op 9 meter de bal in de linkerhoek: (1-0).

AH’78 krijgt hiermee hard het deksel op de neus, maar weet nog niet van opgeven. De laatste vijf minuten wordt een groot slotoffensief ingezet om toch nog minimaal 1 punt aan dit duel over te houden. Een fraaie steekpass van Tim Renes op de naar voren geschoven Thomas van Middelkoop, wordt op het laatste moment prima verijdeld door de Hoevelaken-keeper en in de laatste minuut krijgt Tim Renes nog een grote schotkans op 18 meter, in plaats van tussen de palen gaat zijn inzet net naast.

Grote verslagenheid bij AH’78 als arbiter O’Niel na 95 minuten voor het eindsignaal blaast, zelden zal men zo verslagen van het veld zijn gelopen. Toch ook te wijten aan een zwakke eerste helft en een betere tweede, maar dan moeten de kansen wel verzilverd worden.

Bizarre spanning nu in de kelder van 2B, Hoevelaken weer terug in de race om lijfsbehoud en AH’78 zal over twee weken tegen bijna-kampioen de Meern een stunt moeten uithalen om alsnog boven de gevarenzone te blijven. Dat zal nog veel bloed, zweet en tranen gaan kosten. Maar niets is onmogelijk in voetbal.