Ed Engelkes (Ajax Vrouwen) genomineerd voor Rinus Michels Award

Ed Engelkes is genomineerd voor de Rinus Michels Award 2017 voor beste amateurtrainer. De 53-jarige oefenmeester is momenteel bezig aan zijn vijfde en laatste seizoen bij de Ajax Vrouwen, waarmee hij aan kop gaat in de eredivisie.

Engelkes, die ook aan het roer staat bij derdedivisionist VVOG, is genomineerd voor zijn werk bij de Ajax Vrouwen. In Amsterdam is hij al sinds de start in 2012 de hoofdtrainer. Onder zijn leiding werd in 2014 de KNVB Beker gewonnen. Vorig seizoen liepen de Ajax Vrouwen de landstitel mis, momenteel heeft Ajax in de play-offs vijf punten voorsprong op achtervolger en regerend landskampioen FC Twente. Volgend seizoen heeft Benno Nihom, nu assistent-trainer, de leiding.

Naast Engelkes zijn ook Jeroen Rijsdijk (Excelsior Maassluis), René Nijhuis (Quick’20), Jan van Raalte (SC Genemuiden), Miquel van den Dungen (Nuenen) en Niels van Casteren (Blauw Geel’38) genomineerd. De winnaar wordt tijdens het jaarlijkse trainerscongres van de KNVB, op 19 mei in het stadion van PEC Zwolle gekozen.

Vorig seizoen werd Bart Logchies (toen AFC) genomineerd. De prijs ging uiteindelijk naar VVSB-trainer Wilfred van Leeuwen.

Foto boven: Ajax Heldinnen

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)