Edip Biberoglu met Panenka-strafschop opnieuw belangrijk voor winnend OFC

Derdedivisionist OFC heeft de huidige zegereeks een vervolg gegeven tegen laagvlieger EVV. De ploeg van Eric Heerings noteerde de derde overwinning op rij. Toeval of niet, maar in die drie wedstrijden was Edip Biberoglu telkens trefzeker. Nu nam hij het enige doelpunt voor zijn rekening: 1-0.

In aanloop naar de wedstrijd tegen de Limburgers, verklapte Biberoglu aan oud-ploeggenoot Lars Weistra bij een strafschop al voor een Panenka (stift) te gaan. “Hij kwam kijken. Als ik zou scoren, zou ik naar hem toerennen, maar hij zat op de tribune. Vrijdag heb ik op de training ook de hele tijd geoefend met stiften.” Toen de bal vlak na rust op de stip werd gelegd – doelman Michel Vercruysse trok Calvin Valies bij een hoekschop naar de grond – hoefde Biberoglu ook niet na te denken. Vercruysse was kansloos op zijn beheerste stift.

Daarmee brak de aanvaller het duel open, nadat de Oostzaners de kleine vijftig minuten daarvoor tegen een blauwe muur moesten opboksen. “We wisten dat we niet heel veel kansen zouden krijgen. Gewoon geduld houden en niet gek doen”, was het devies voor de thuisploeg. “EVV speelt heel verdedigend en komt voor een gelijkspel, of om de overwinning te stelen. Dit vind ik de lekkerste overwinningen tegen zo’n stugge ploeg.”

Na zijn openingstreffer werd het een andere wedstrijd. EVV moest komen, maar kon aanvallend nauwelijks iets uitrichten. OFC kreeg juist de betere kansen om een grotere uitslag neer te zetten. Biberoglu zag zijn schot gekeerd worden en Valies trof de paal. De punten zijn binnen en omdat de concurrenten verloren, klom OFC naar de derde plek. De achterstand op koploper Jong FC Volendam is teruggebracht tot twee punten.

In Oostzaan hebben ze afgesproken niet teveel naar de stand op de ranglijst te kijken. Zelf alles winnen, dan komt de rest vanzelf. “We hebben nog negen wedstrijden en we hebben allemaal het gevoel dat we het kunnen. Vorig seizoen lieten we nog punten liggen in zulke wedstrijden, nu winnen we ze eindelijk”, vervolgt Biberoglu, die ondertussen laat weten ook volgend seizoen het shirt van OFC te dragen. Daar hoefde hij niet lang over na te denken. “Ik heb een goede band met iedereen rond de club, zit op mijn plek en krijg veel vertrouwen. Op alle vlakken zit ik hier goed.”

Kijk hier voor alle uitslagen, de stand en het programma van de Derde Divisie zondag.

Archieffoto: Mario Wormhoudt

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)
OFC