Home / Algemeen / Eerste competitiezege voor RKAVIC

Eerste competitiezege voor RKAVIC

RKAVIC heeft door een 3-2 overwinning op Ouderkerk de eerste drie punten van dit seizoen gepakt. Beide ploegen staan na dit resultaat op hetzelfde puntenaantal onderin de zaterdag derde klasse C: drie punten uit de eerste zes wedstrijden.

Nadat beide teams in de openingsfase wat moeite leken te hebben om in hun spel te komen en er voor de Ouderkerkse ploeg van trainer Lex van der Horst geen vuiltje aan de lucht leek te zijn, was het RKAVIC dat op voorsprong wist te komen. Verkeerd gepositioneerd verdedigen van John Verhage werd door de 19-jarige Jasper Koopmans in het strafschopgebied goed afgestraft: 1-0.

Na de openingsgoal kwam RKAVIC beter in de wedstrijd en leek Ouderkerk de draad wat kwijt te zijn met veelvuldig balverlies. Desondanks kwamen er twee mogelijkheden voor de Ouderkerk-spits Couperus maar zijn pogingen troffen geen doel. Vervolgens kwam de thuisploeg weer tot scoren. Eduard Ord werd geen strobreed in de weg gelegd en na een slalom door de Ouderkerkse verdediging de tweede goal van de middag wist te maken: 2-0.

RKAVIC - Ouderkerk

Ondanks deze tegenslagen kwam Ouderkerk toch terug in de wedstrijd toen aanvoerder Paul Hilbink met een vrije trap doelman Nawid Soltaninejad wist te verschalken: 2-1. In plaats van een voorzet die werd verwacht, schoot Hilbink de bal in de korte hoek. Ouderkerk kon echter niet lang van dit moment genieten, want een mooie aanval van RKAVIC werd door Erhan Albayrak al vliegend binnen gekopt: 3-1.

In het begin van de tweede helft was het weer de thuisploeg die bijna twee keer tot scoren wist te komen. Dit leek voor de Ouderkerkse ploeg van trainer Van der Horst de definitieve ‘wake up call’ te zijn en eindelijk werd Ouderkerk gretiger, kwam het beter in de wedstrijd en speelde het spel zich meer af op de helft van RKAVIC. Het betere spel werd beloond toen Couperus na een kluts voor de goal en twee afgeslagen schoten van Danique Van Roey en Friso Kaashoek koelbloedig de 3-2 binnen schoot.

Ouderkerk ging daarna vol op jacht naar de gelijkmaker en de Amstelveners kwamen in de verdrukking. Echter bleven de meeste Ouderkerkse mogelijkheden zonder resultaat. Tussendoor kreeg RKAVIC ook nog een goede kans maar Ouderkerk-doelman René de Jong bleef in een één-tegen-één duel met Hamid Ayachi goed opletten en voorkwam een vierde tegentreffer.

Daardoor bleef het bij 3-2 in Amstelveen. Beide ploegen blijven met slechts drie punten uit de eerste zes wedstrijden verwikkeld in de strijd onderin de ranglijst van de zaterdag derde klasse C. RKAVIC gaat volgende week op bezoek bij het sterke AH ’78, terwijl Ouderkerk nummer zes NiTA op bezoek krijgt.

Verslag en foto’s Rik Verkaik