Foto Antinio DIaz: Germain Gotschin zet Zeeburgia op 1-0

Eerste zege Zeeburgia tegen OFC

De belangrijke ontmoeting tussen Zeeburgia en OFC, met als inzet een kelderplaats in de eerste klasse A is door de thuisclub met 2-0 gewonnen. Daarmee zijn beide ploegen in puntenaantal gelijk gekomen en is de achterstand voor een plaats in de subtop nog maar twee punten. Niets aan de hand dus voor zowel Zeeburgia als OFC alhoewel het oppassen blijft, want de volgende misstap kan zomaar weer betekenen dat je op de onderste plaats beland. Het verschil is slechts drie punten. Aan de Kruislaan waar het hoofdveld uitstekend bespeelbaar was, hebben zowel Zeeburgia als OFC het publiek niet kunnen verwennen.

Vooral in de eerste helft viel er weinig te genieten en speelden beide ploegen ver beneden hun kunnen. Vooral OFC dat een hele aardige ploeg heeft staan, had te maken met een groot probleem. Trainer Imdat Iguy ,,Het maken van doelpunten. Dit is waar het aan schort. Daarnaast hebben we nog een probleem dat we in de beginfase niet scherp genoeg zijn. Dit gebeurd zowel in de eerste als tweede helft. Dodelijk in zo’n belangrijke wedstrijd waar de doelpunten schaars zijn. We kunnen schijnbaar ook de concentratie niet opbrengen. Het aller belangrijkste is dat de koppies bij sommige spelers te snel gaan hangen. We kunnen de veerkracht niet opbrengen om na een achterstand, ons terug in de wedstrijd te knokken’’.

Foto Antinio DIaz: Germain Gotschin zet Zeeburgia op 1-0
Foto Antinio Dias: Germain Gotschin zet Zeeburgia op 1-0

Waren er dan helemaal geen pluspunten ? Jawel want zijn ploeg herbergt een aantal spelers die goed kunnen voetballen maar het te snel laten afweten. Imdat ,,We hebben zeker niet minder gespeeld dan onze tegenstander. Ik vond ons in de eerste helft zelfs beter. Maar we buiten dat niet uit. Jammer, want je verliest zo’n  wedstrijd niet op kwaliteit maar op inzet, strijd en karakter’’. Daarmee sloeg hij de spijker op zijn kop. Want OFC kan voetballen, maar dit komt er in de wedstrijden niet uit. Zeeburgia zit min of meer in hetzelfde schuitje. De ploeg van de geschorste trainer Mike Kolf  had groei problemen in het begin van de wedstrijd. Uitblinker keeper Jurgen Belfort (37) ,,We zijn heel slecht begonnen aan de wedstrijd. Gaandeweg werd het beter,maar haalden bij lange na niet ons niveau. Als resultaat dan uitblijft ga je krampachtig voetballen. Dat je tenslotte met 2-0 wint heeft te maken met inzet en teambuilding en niet omdat we zo goed speelden. Hard werken kan ze vruchten afwerken dat heb je gezien. Drie punten in de knip dat is toch lekker, want eerlijk gezegd staan we gewoon te laag. We kunnen veel beter en dat zal volgende week tegen koploper JOS/W moeten blijken’’.

In de eerste helft verzuimde OFC tot tweemaal toe honderd procent kansen te benutten via Rachid el Yaghmouri. Jurgen Belfort was niet te passeren en moest tweemaal beide vuisten gebruiken om zijn doel schoon te houden. Aan de andere kant kon Zeeburgia geen gaatje vinden om de score te openen. De paar schaarse kansjes die men kreeg werden steeds in de kiem gesmoord door de uitstekend spelende Marijn Sterk als centrale verdediger. Een logische stand van 0-0 was het gevolg.

Na de rust stond Zeeburgia na een goede aanval binnen vijf minuten op 1-0 via German Gotschin  die zijn solo prima zag afgerond. Daarna brak er een fase aan met een sterk aandringend OFC die Jurgen Belfort in de hoofdrol dwong. Met een aantal fraaie reddingen hield hij Zeeburgia op de been. Na een aantal wissels over en weer was het uiteindelijk Ian Keith Refos die na vlijmscherpe counter op maat bediend werd door Max Ribbens en de 2-0 op het scorebord zette. In de slotfase kwam OFC nog goed weg toen Edwin Milton snoeihard van dichtbij op de lat kopte. Het zou onverdiend geweest zijn, want zo groot was het verschil in een wedstrijd die het predikaat topper niet verdiende ook weer niet.

Verslag Freek Louis
Foto’s Antonio Dias de Oliveira

 

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)