Evert Jonker (Zwanenburg) strandt in publieke stemronde BBA

Voor de Top-3 van de Beste Beschrijver amateurvoetbal hebben wij helaas geen Amsterdams getinte afvaardiging. Evert Jonker, de vaste scribent van zondag vierdeklasser Zwanenburg, eindigde op de achtste plaats in de landelijke stemronde van het voetbalblad Staantribune.

Nadat Jonker de regionale verkiezing had gewonnen van Paul Hogerwerf (KDO), werd zijn verslag van Zwanenburg – DSS de inzending voor de landelijke stemronde. Van de negen deelnemers zouden alleen de drie met de meeste stemmen doorgaan. Jonker kreeg er de afgelopen week 92 en eindigde daarmee op de achtste plaats.

In totaal werden er zo’n tweeduizend stemmen uitgebracht. De Top-3 van Staantribune bestaat uit Marc Zwaan (Voetbal in de Bollenstreek), Joost Stam (Regio Voetbal) en Jonathan Mostert (Voetbal Rotterdam). De verslagen van deze drie zullen beoordeeld worden door een vakjury waarna de Beste Beschrijver Amateurvoetbal wordt op zaterdag 27 mei 2017 bekendgemaakt op de Engelse Voetbaldag van Staantribune in Spartastadion Het Kasteel.

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)