Ex-Ajacied Paul Quasten wil beste linksback van Jupiler League worden

Via de zaterdagamateurs van Ajax knokte Paul Quasten zich terug in het betaald voetbal. De 30-jarige vleugelverdediger beleefde vorig jaar een succesvolle rentree. Met Almere City FC legde hij beslag op de tweede periodetitel in de eerste divisie. Het was dan ook geen verrassing dat City de optie in het contract van de Amsterdammer lichte. ”De terugkeer naar de profs is mij honderd procent meegevallen”, aldus Quasten.

Vanwege aanhoudend blessureleed moest Quasten in 2010 noodgedwongen stoppen bij Willem II, waar hij kwam te spelen na enkele goede seizoenen bij FC Volendam. Hij raakte in het najaar van 2008 zwaar geblesseerd aan zijn knie. ”Van tevoren wist ik niet zeker of ik het niveau aan kon, maar het ging direct goed. De vijf jaar ervaring in het profvoetbal kwam enorm goed van pas.”

Met een schuin oog volgt de Amsterdammer, die twee seizoen geleden met Ajax promoveerde naar de topklasse, de verrichtingen van zijn oude team. ”Het is jammer dat ze afgelopen jaar degradeerden. Voor mij is het moeilijk aan te geven hoe sterk Ajax momenteel is, omdat er veel jongens met wie ik speelde zijn vertrokken.”

Quasten staat niet alleen in defensief opzicht zijn mannetje, ook in aanvallend opzicht is hij belangrijk voor de ploeg. In de voorbereiding en tijdens de seizoensopening van het seizoen 2015 – 2016 tegen VVV-Venlo (3-3, redactie) liet hij dat opnieuw zien. ”Ik ben wel tevreden over hoe het vooralsnog gaat. Ik bestrijk met Jasper (Waalkens red.) en Ricardo (Kip, redactie) de linkerflank en we voelen elkaar goed aan. Dat kan een mooie combinatie worden dit seizoen.”

De linksback hoopt er net zo’n fijn seizoen als afgelopen jaar van te maken. ”Ik wil zelf wederom mijn waarde voor de ploeg aantonen. Het doel is om de beste linksback van de Jupiler League te worden. Als team gaan we strijden voor een plek in het linker rijtje. Het was mooi om aan de play-offs deel te nemen en dat hopen we dit jaar wederom te bereiken.”

Quasten staat tot het einde van de huidige voetbaljaargang onder contract bij de Almeerders. ”Ik richt mij volledig op Almere City, maar hij lijkt mij geweldig als ik nog een paar jaar in de eredivisie kan spelen”, besluit hij.

Tekst: Wesley Verboom
Archieffoto Rob van Vliet

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)