Fantastische eerste helft bezorgt CTO’70 overwinning tegen Nautilus

In Amstelveen heeft CTO’70 eindelijk weer eens gewonnen. Op bezoek bij Nautilus speelde het elftal van Dave Seegers een fantastische eerste helft en stond het bij rust met 0-5 voor. Na de thee werd er nog vier keer gescoord, de wedstrijd eindigde uiteindelijk in 3-6.

CTO’70 begint prima aan de wedstrijd, zo legt Tes Abbenhues in de vierde minuut de bal terug op de 16 meter waar Sherman Brown de 0-1 kan binnenschieten. CTO’70 is veel sterker dan Nautilus en krijgt kans op kans. In de 25e minuut valt de tweede treffer na een prima één twee tussen Numan Yilmaz en Michel Lion, waarbij de laatste in de verre hoek raak schiet, 0-2.

Nautilus probeert met lange ballen het spel van CTO te ontregelen, maar die willen van geen wijken weten. In de 29e minuut volgt er een diepe bal op Charles Loots die de keeper met een lob verschalkt, al wordt het laatste tikje door Numan Yilmaz gegeven. CTO blijft de aanval zoeken en na wederom een strakke voorzet van Tes Abbenhues kopt Michel Lion over. Rond de 35e minuut krijgt Clarence Fränkel weer een vrije schotkans, dit keer schiet hij naast. In de 42e minuut een verre uittrap van keeper Edward Lion, die de keeper van Nautilus verkeerd inschat en buiten de 16 meter de bal in de voeten kopt van Tes Abbenhues. De middenvelder weet met dit buitenkansje wel en schiet de  0-4 binnen. Vlak voor rust weet Clarence Fränkel via de linkerkant op te stomen en een mooie voorzet af te geven, die simpel door Tes Abbenhues kan worden binnengekopt, 0-5!

Na rust gelooft CTO het wel en weet Nautilus via Kay Vork, Tobias Wenk en Bas van der Borden drie keer te scoren. In de 86e minuut volgt er een mooie een twee tussen Charles Loots en Numan Yilmaz, waarbij de laatste koelbloedig de 3-6 eindstand op het scorebord weet te schieten. Door de overwinning is CTO bijna zeker van handhaving en moet Nautilus vrezen voor nacompetitie tegen degradatie.