Home / Algemeen / FC Almere beloont Sandor Augustijn met nieuw contract

FC Almere beloont Sandor Augustijn met nieuw contract

FC Almere staat ook volgend seizoen onder leiding van Sandor Augustijn. De oefenmeester, die de Almeerders na een langslepende soap naar de koppositie in de zaterdag tweede klasse B leidde, verlengde woensdagmiddag zijn contract.

Augustijn, die dit seizoen begon als assistent van Jimmy Simons, werd vlak voor de start van de competitie doorgeschoven naar de positie van hoofdtrainer. Dat was tot het einde van het seizoen en al snel waren beide partijen er in de winterstop uit om de samenwerking te verlengen. “Ik wil graag door met deze groep en de club heeft het vertrouwen in mij uitgesproken. Dat heeft mede te maken met de behaalde resultaten. De club geeft mij enorm veel vertrouwen en wij staan hoger dan de doelstelling die zij voor ogen hadden.”

De oefenmeester, afgelopen zomer overgekomen van stadgenoot AS’80, twijfelde geen moment om een nieuw contract te ondertekenen. “Ik heb het hier enorm naar mijn zin, FC Almere is een leuke club en we spelen op een mooi niveau. De club is dichtbij voor mij dus ik heb weinig reistijd. De plek die we nu op de ranglijst hebben, betekent aan het eind van de rit promotie. Dat zou hartstikke mooi zijn.”

Voorafgaand aan de competitie stelde Augustijn zichzelf ten doel met FC Almere in de top-5 te eindigen. Nadat de eerste competitiewedstrijd werd verloren van Victoria, bleven de Almeerders voor de rest ongeslagen. Het leverde zelfs de wintertitel op. “Het gaat boven verwachting goed. Er is steeds meer vertrouwen.” De oefenmeester hoopt geschiedenis te schrijven met de club. “Het zou uniek zijn voor een Almeerse voetbalclub wanneer wij promoveren naar de eerste klasse. Een hele nieuwe ervaring voor de club, maar eerst moeten we dit seizoen goed afmaken voordat we verder gaan kijken.”

Verslag: Roy Baltus
Foto: Martin Bakker

Send this to a friend