FC Almere boekt tegen DHSC vijfde zege op rij

Net als concurrent FC Aalsmeer heeft ook FC Almere ter voorbereiding op de topper volgende week in de zaterdag tweede klasse B een minimale zege geboekt. De ploeg van Maurice Ligeon was met 1-0 te sterk voor DHSC en blijft hierdoor koploper, met nog drie wedstrijden te gaan.

In Almere had het technisch betere FC Almere te maken met een zeer fanatiek DHSC. Al in de eerste minuut had de thuisploeg al op voorsprong kunnen komen, als scheidsrechter Schipper een strafschop zou hebben gegeven. De strijd ging vrij gelijk op met de betere kansen voor FC Almere. Het ontbrak echter telkens aan de zuiverheid en overleg bij mogelijkheden voor Ramon Kool, Peter van Dongen en Asward Agard.

FC Almere had de wedstrijd al lang kunnen beslissen als het wat slimmer met de kansen was omgegaan. In het tweede bedrijf leek
de ploeg de wedstrijd naar de hand te zetten, maar dat pakte heel anders uit. DHSC kwam in het eerste kwartier van de tweede helft veel beter voor de dag en daardoor had FC Almere soms moeite om erger te voorkomen. De ommekeer kwam op tijd voor de thuisploeg toen Peter van Dongen na ruim een uur spelen de score opende. De middenvelder reageerde attent op een steekbal van Kool en schoof de 1-0 binnen.

DSCF7546

Niet veel later stond de lat nog meer Almeers succes in de weg, maar scheidsrechter Schipper zag niet dat de bal de doellijn was gepasseerd. Ondanks dat de gasten zeer gevaarlijk bleven in de counter, trok de thuisploeg de wedstrijd over de streep. Het enige wat FC Almere zich kan verwijten dat de vele kansen onbenut werden gelaten.

“Jammer dat we te weinig hebben gescoord, maar misschien hebben we het bewaard voor komend weekend tegen FC Aalsmeer”, doelde Van Dongen alvast op de topper van volgende week in Aalsmeer. Dan treffen de twee koplopers elkaar in de strijd om het kampioenschap in de zaterdag tweede klasse B.

Kijk hier voor alle uitslagen, de stand en het programma.