FC Almere herstelt zich goed ten koste van Scherpenzeel

In de zaterdag tweede klasse B heeft FC Almere zich knap hersteld van de vorige week geleden nederlaag tegen De Bilt (1-3). De ploeg van Maurice Ligeon was nu weer bijna compleet en wist Scherpenzeel met 0-3 te verslaan. Doordat FC Aalsmeer ook won (3-0 tegen De Vecht) blijven beide ploegen de koppositie delen.

Het werd een pittig duel in Scherpenzeel. FC Almere had wat goed te maken en de thuisclub wilde de goede reeks voortzetten. Vanaf het begin gaf Almere de toon aan en had het middenveld goed in handen. Scherpenzeel moest het hebben van de grote inzet en dat was voor Almere vaak een ware plaag. Wel kwamen de gasten herhaaldelijk voor het doel van de thuisploeg, maar diverse corners leverden vooralsnog niets op. In de twintigste minuut zou er hands zijn gemaakt door de linksback van Scherpenzeel, alleen zag scheidsrechter De Waard hier niets in.

Scherpenzeel - FC Almere

Niet veel later kon een vrije trap van Mike de Blieck nog maar net worden weggewerkt door de thuisploeg. Scherpenzeel kwam hierna echter goed terug en Almere-doelman Gijs Roelofsen moest handelend optreden bij een inzet van Ceyan. Hierna bleef FC Almere toch wel de ploeg die meer balbezit had en kon dat na 22 minuten belonen met een doelpunt. Uit een hoekschop van De Blieck kopte Nick Stots de 0-1 binnen. De thuisclub rechtte de rug en kwam sterk terug. De mogelijkheden die er kwamen werden slecht verwerkt en zo kon Almere het initiatief weer overnemen. Met succes, want na een mooie actie over de linkerkant had Stots weer succes en zette FC Almere op een 0-2 voorsprong. Voor de rust had het nog 0-3 kunnen zijn, maar de doelman voorkwam een hattrick van de Almeerse aanvoerder.

In het tweede bedrijf begon Scherpenzeel goed en moest Almere even terug. Het herstel van de gasten kwam echter snel en daarna domineerde de ploeg van Maurice Ligeon. Kansen op een derde doelpunt bleven nog uit, maar in de 69ste minuut werd de wedstrijd beslist. Na een mooie actie van Mike de Blieck stelde hij Yassin Azzahi in staat om met een fraaie lob de wedstrijd in het slot te gooien.

Een aanvalsoffensief van Scherpenzeel in de slotfase kon een geconcentreerd FC Almere niet meer verontrusten. Zo behielden de gasten de voorsprong en was de verdiende 0-3 overwinning een feit. Het stemde trainer Ligeon dan ook tevreden. “Wij speelden in de eerste helft heel dominant en hadden veel kansen. Na de rust zette Scherpenzeel behoorlijk druk, maar hebben we het tactisch goed gespeeld. De inzet was uitstekend, dus de beloning ook verdiend.”

Door de overwinning behoudt FC Almere de koppositie in de zaterdag tweede klasse B. FC Aalsmeer heeft een gelijk aantal punten, maar een minder doelsaldo. Kijk hier voor alle uitslagen, de stand en het programma.

Verslag: Herman de Wit
Foto’s: Annette Westerbeek