FC Almere laat ware gezicht zien tegen FC De Bilt

In De Bilt heeft zaterdag tweedeklasser FC Almere het 0-1 verlies van vorige week tegen FC Aalsmeer ruimschoots goed gemaakt. FC De Bilt moest er op eigen veld met 0-3 aan geloven, een stand die halverwege al op het scorebord stond.

Al direct vanaf het eerste fluitsignaal gaven de Almeerders de toon aan. Dat zag ook voorzitter Edo Westerbeek. “We hebben een goede ploeg en lieten dit vanmiddag zeker zien, het onverdiende verlies van vorige week tegen Aalsmeer werd volledig weggepoetst.” De eerste treffer voor de Almeerders kwam van Abdoul Ghoudou, die een terechte strafschop benutte: 0-1. De Bilt kwam in de 24ste minuut ook dicht bij een treffer, maar Almere-doelman Gijs Roelofsen redde bekwaam. Niet veel later was Almere weer succesvol toen Nick Stots de bal uitstekend terug trok en Tjeerd Hof al koppend de 0-2 voor Almere op het scorebord zette.

IMG_23641

Almere rook meer en zette nog meer druk op het doel van de gastheren, maar zowel Mike de Blieck – die uitstekend speelde – en Stots konden net niet het laatste tikje geven. Zo hield FC De Bilt hoop op de aansluitingstreffer. Almere werd wat meer onder druk gezet, maar hield goed stand en kreeg zelfs voor de rust nog loon naar werken. Een mooie vrije trap van De Blieck werd uitstekend door Nick Stots tegendraads ingekopt, waar de FC De Bilt doelman geen verweer tegen had: 0-3. Beide ploegen kregen voor de rust nog wat kansen, maar gescoord werd er niet meer.

Na de rust kreeg de thuisclub wat meer grip op het duel, maar doelpunten maken zat er niet in. Ook bij Almere waren er nog mogelijkheden, alleen ontbrak het aan de afwerking. Met de ingevallen Jordy Fernhout, teruggekomen van een lastige blessure, liep het even iets beter, maar ook nu bleken de gasten niet bij machte om de score op te voeren.

Uiteindelijk bleef deze stand staan en boekte FC Almere een verdiende overwinning op een ploeg die deze middag niet in de wedstrijd zat. “We hebben bij vlagen uitstekend gespeeld, maar het kan nog beter”, aldus Almere-trainer Maurice Ligeon. “De inzet was uitstekend bij mijn ploeg, maar we zullen met nog meer overleg de komende wedstrijden in moeten gaan om er nog meer uit te halen.”

Verslag en foto’s Herman de Wit

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)