FC Almere na winst op De Meern terug aan kop

In de zaterdag tweede klasse B heeft FC Almere de koppositie weer in handen. De ploeg van Maurice Ligeon won bij De Meern met 0-3 en zag koploper FC Aalsmeer in eigen huis niet verder komen dan 0-0 tegen Delta Sports. Beide ploegen delen de eerste plaats, FC Almere heeft een beter doelsaldo. FC De Bilt volgt nu op drie punten.

FC Almere wist dat de wedstrijd tegen De Meern geen makkelijke opgaaf zou worden, aangezien de thuisploeg een week geleden verrassend FC De Bilt met 2-3 versloeg. In De Meern hadden de gasten vanaf het begin veruit het betere van het spel, maar kon dit nog niet in doelpunten uitdrukken. Mogelijkheden uit diverse hoekschoppen leverden niet het gewenste resultaat op en ook een schot na een goede actie van Marvin Tjon Soei Sjoe was een prooi voor de doelman van De Meern.

DSCF7476

Aan de andere kant moest FC Almere echter oppassen toen Tjeerd Hofs ternauwernood een bal van de doellijn kon halen. Toch openden de gasten na 38 minuten de score. Abdoul Ghoudou zorgde met een strak en hard schot voor de 0-1. Nog voor het rustsignaal viel zelfs de 0-2 na aandringen van FC Almere. Nick Stots stond op de goede plek na een mooie aanval en gaf de sluitpost geen schijn van kans.

Ook in de tweede helft gaf FC Almere de toon aan, maar moest het opletten voor de counters van De Meern. Peter van Dongen had de 0-3 op zijn schoen, maar hij zag zijn inzet op de lat belanden. Ook invaller Mike de Blieck, terug na langdurig blessureleed, had geen geluk in de afronding en vond het zijnet. De Meern bleef werken voor een beter resultaat, alleen was het niet opgewassen tegen FC Almere.

DSCF7481

Het was uiteindelijk Yassin Azzahi die vijf minuten voor tijd de wedstrijd definitief besliste in het voordeel van de gasten. De aanvaller speelde zichzelf goed vrij en krulde de bal fraai in het doel: 0-3. “Wij hadden het eerste kwartier al moeten scoren, maar de eindpass was niet altijd goed. Gelukkig ging dit later beter”, zei aanvoerder Nick Stots na afloop.

“Er komen nog vier finales aan die wie winnend af moeten sluiten. Dan zitten we goed.” Met de drie punten komt FC Almere namelijk op gelijke hoogte met FC Aalsmeer aan kop in de zaterdag tweede klasse B, met een beter doelsaldo. Op 30 april treffen beide ploegen elkaar in Aalsmeer.

Kijk hier voor alle uitslagen, de stand en het programma.

Verslag en foto’s Herman de Wit

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!