Home / Algemeen / FC Almere wint aantrekkelijke derby van Waterwijk

FC Almere wint aantrekkelijke derby van Waterwijk

Het was erg gezellig op sportpark ”de Marken” in Almere Haven. Waar FC Almere de strijd aan moest binden tegen stadgenoot Waterwijk. Na een spannende  en toch wel aantrekkelijk duel wist de thuisclub uiteindelijk  met 4-2 te zegevieren.

Bij Almere waren Tim Portengen, Marcel Haselbekke en Jeffry Coersen nog steeds geblesseerd en bij Waterwijk moeste coach Mark de Boer het zonder Wilco Mackaay en Desmond Mensen doen. Het werd uiteindelijk een echte derby met soms mooi voetbal maar er ging ook wel het een en ander mis. Vooraf had coach Ligeon van Almere de ploeg  er op gewezen dat men vanaf het begin kort moest dekken en bij balbezit snel de aanval moest zoeken.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Dat gebeurde zeker en moest Waterwijk in de beginfase herhaaldelijk optreden bij goede mogelijkheden van Stots en Azzahi. Waterwijk, dat de opdracht van coach De Boer had om als het even kon snel de aanval te zoeken en de snelle en behendige linkerspits Fabrizio van Es te lanceren deze was vaak een ware plaag  voor de defensie van Almere.

In de vijftiende minuut kwam Waterwijk op 0-1 toen Dennie Klaassenbos goed voor gaf en uiteindelijk spits Danny Koster Waterwijk op een voorsprong kon zetten. Almere was zichtbaar aangeslagen maar herpakte zich snel. Nick Stots van de thuisclub had niet veel later de kans om de ploegen naast elkaar te schieten maar faalde jammerlijk. Hieruit putte Waterwijk de nodige moed en zag kans om de thuisclub terug te dringen en dat leverde  diverse kansen op maar zowel van Ooijen als  van Es kwamen net iets te kort.

Yassin Azzahi scoorde twee keer voor Almere in de derby
Yassin Azzahi scoorde twee keer voor Almere in de derby

Zo’n kwartier voor de rust viel dan toch de verdiende gelijkmaker, na een veel te zachte terugspeelbal kreeg Yassin Azzahi van Almere alle kans om Waterwijk keeper Ricardo Hoogenhout uit te spelen en benutte dit buitenkansje dan ook dankbaar 1-1. In deze fase bleef  Almere de betere ploeg met Jordy Fernhout als belangrijkste speler,”we moesten ons eigen spelletje spelen en zuinig met de kansen omgaan maar in een derby loopt het vaak anders en gaat het wel eens mis maar gelukkig kwamen we nog voor de rust terug”.

Na de thee twee ploegen die graag wilde winnen maar mede door de grote inzet van beiden teams waaruit  veelal onzuiver gepast werd kwam de bal vaak niet op de goede plek er werden er nog al wat kansen verprutst.  In de twee en vijftigste minuut was het toch Waterwijk wat weer de leiding nam, uit een vrije schop van Dennie Klaassenbos was het  Quincy van Putten  die koppend Waterwijk op 1-2 zette,een slechte dekking was de oorzaak. FC Almere coach Ligeon zette het team wat om en kreeg Almere meer grip op de wedstrijd en ook de nodige mogelijkheden maar deze werden echter niet in doelpunten omgezet.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

 

FC Almere bleef de druk houden en over links kwam Mike de Blieck vrij,  zijn bedoelde voorzet verdween geheel onverwachts over de ver voor zijn doel staande Waterwijk doelman in het doel 2-2. Nu werd het weer een wedstrijd maar Almere bleef het spel dicteren en bij Waterwijk was men het spoor even bijster toen in de tachtigste minuut Yassin Azzahi op randje buitenspel door mocht gaan en geen fout maakte 3-2. Opvallend was dat geen Waterwijker protesteerde want het rook echt naar buitenspel. Hierna nog een sterk aandringend Waterwijk   maar Almere gaf weinig meer weg en kon uiteindelijk in de slotfase ook nog de vierde treffer produceren toen Mike de Blieck z’n maatje  Leroy van Zwam vrij speelde en hij de 4-2 op het scorebord zette. Uiteindelijk klonk het laatste fluitsignaal van de uitstekend leidende scheidsrechter Snoek uit Wormerveer.

Door deze winst klom Almere naar de derde plek en blijft men koploper in de derde periode. Waterwijk zag de concurrentie verliezen en blijft middenmoter en 3C. Kijk voor alle uitslagen, de stand en het programma op de klassenpagina van zaterdag 3C.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Maurice Ligeon van Almere: We waren bij vlagen de betere ploeg,maar er waren ook minder goede acties  maar daar gaan we de komende week weer aan werken. Waterwijk coach Mark de Boer:  Jammer van die persoonlijke fouten maar we hebben uitstekend partij gegeven,  Almere was deze middag  wel de betere ploeg  maar een gelijkspel zat er zeker in!

 Verslag en foto’s Herman de Wit

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)
Send this to a friend