Finale zaalvoetbal tussen LEBO en Knooppunt wordt in een duel beslist

De finale om het Nederlands Kampioenschap zaalvoetbal tussen ASV Lebo en ’t Knooppunt wordt in een duel beslist. In tegenstelling tot eerdere berichten besloten de clubs en de KNVB dat er geen ‘best of three’ finale wordt gespeeld.

Zaterdag om 18:00 uur wordt er in de Sporthallen Zuid afgetrapt. De KNVB is in overleg met ’t Knooppunt en ASV Lebo tot dit besluit gekomen. Hiervoor is gekozen omdat beide clubs hun thuiswedstrijden in Sporthallen Zuid spelen en het logistiek en praktisch beter uitkomt om één beslissende wedstrijd te spelen.  Het wordt de vierde ontmoeting tussen de twee Amsterdamse rivalen dit seizoen.

In de reguliere competitie, waarin ’t Knooppunt  bovenaan en ASV Lebo als tweede eindigde, speelden beide teams al twee keer tegen elkaar. Op 6 november 2015 vond de eerste derby van het seizoen plaats. Deze wedstrijd werd met 3-8 beslist in het voordeel van ASV Lebo. De overwinning van ASV Lebo betekende de eerste nederlaag van de competitie voor ’t Knooppunt.

Door deze nederlaag waren de zaalvoetballers van ’t Knooppunt extra gebrand om de uitwedstrijd bij ASV Lebo wel in winst om te zetten en dit lukte. Op 11 maart wist ’t Knooppunt  ASV Lebo met 2-4 te verslaan. Op 6 februari troffen de twee elkaar ook in de kwartfinale van de beker. Knooppunt won toen overduidelijk met 8-1 en zou later ook de beker winnen.

In de halve finale van de play-offs hadden zowel Lebo als Knooppunt een derde wedstrijd nodig om af te rekenen met respectievelijk TPP Rotterdam en FC Marlene.

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)