Forza Almere onderuit in eerste wedstrijd tegen Hooglanderveen

Forza Almere kende een slechte start in de eerste wedstrijd van de nacompetitie tegen Hooglanderveen. De thuisploeg keek na 25 minuten tegen een achterstand aan en het elftal van interim-coach Ritfeld bleek niet in staat de achterstand weg te werken. Op bezoek bij Hooglanderveen moet Forza Almere de achterstand zien om te buigen.
Forza Almere kreeg in de na competitie Hooglanderveen op bezoek.

Het gaat om een plek in de derde klasse. Forza had zich in twee duels tegen Waterwijk de sterkste getoond en Hooglanderveen bleek over twee duels de sterkste tegen PVCV.

Forza Almere Hooglanderveen

In de druilerige regen moesten de twee ploegen de eerste wedstrijd van een tweeluik spelen. Het opgekomen publiek zag dat de twee ploegen in de beginfase elkaar aan het aftasten waren. Wel had Forza in eerste instantie wat meer balbezit, maar na zo’n twintig minuten werd het een gelijkopgaande strijd. In de 25e minuut ging Menno Bos van de gasten op links goed door en zijn voorzet was precies op maat voor de meegekomen Freek Tomassen, die met het hoofd Forza doelman Stefan Verboom het nakijken gaf: 0-1.

Forza Almere Hooglanderveen 2

Hierna werd de strijd feller en moest scheidsrechter Van der Geest herhaaldelijk handelend optreden. In de 28e minuut leek Forza uit een vrije schop te kunnen scoren, maar doelman Grooteveen van de gasten redde bekwaam. Hooglanderveen had in deze fase meer balbezit maar was te slordig om het Forza echt moeilijk te maken. Nu speelde de wedstrijd zich hoofdzakelijk op het middenveld af en beging Oscar Cardoze van Hooglanderveen een dure fout. Een onnodige overtreding op het middenveld kon bij arbiter Van der Geest niet door de beugel en Cardoze kon met rood vertrekken. Forza had nu een man meer en kreeg hierdoor wat meer grip op de wedstrijd, maar men kon dat voor de rust niet meer in goals uitdrukken. Daardoor bleef de stand 0-1 voor de bezoekers.

Forza Almere Hooglanderveen 3

De tweede helft kenmerkte zich door veel onnodig balverlies van beide partijen. Hooglanderveen beperkte zich tot het verdedigen van de 0-1 voorsprong en Forza was op zoek naar de gelijkmaker. Er waren voor Forza wel wat mogelijkheden, maar meer dan wat schoten op doel leverde het niet op. Hooglanderveen had echter wel de kans op de 0-2, maar miste de precisie in de afronding zodat het bij de 0-1 bleef. Trainer van de gasten Almeerder Karel Knaap had liever de 0-2 gemaakt. Knaap: ”Jammer dat dit niet gelukt is, want 0-1 blijft riskant. Forza Almere is een aardige ploeg en is tot een verrassing in staat.” Forza coach Soeniel Nathoe zat niet op de bank vanwege droeve familie omstandigheden. Interim-coach Ritfeld: “ We hebben niet onze beste wedstrijd gespeeld maar willen volgende week alles geven om derdeklasser te blijven”. Bij verlies is er overigens nog een kans voor Forza, maar daar wil men voorlopig niet aan denken.

Verslag en foto’s: Herman de Wit