Forza Almere-Stefan Verboom-Fotograaf SV Aurora Peter Beemer 2
Forza Almere-Stefan Verboom-Fotograaf SV Aurora Peter Beemer 2

Forza-doelman Verboom: “Eindelijk nummer één onder lat”

Hij is 24 jaar en werd tot zondag nog nooit vroegtijdig van het veld gestuurd. Stefan Verboom kreeg in het oefenduel met VVA Spartaan een ‘makkelijk’ gegeven rode kaart, maar de keeper van Forza Almere baalde niet heel erg. De doelman van de zondag derdeklasser kreeg namelijk in de voorbereiding geweldig nieuws. “Ik ben eindelijk de nummer één onder de lat”, glundert Verboom.

De Almeerder verloor het oefenduel met VVA Spartaan met 4-3. “Wij stonden met 3-1 voor. Er was niks aan de hand”, aldus Verboom. “VVA kwam vijf minuten na rust met tien man te staan, nadat hun keeper een doorgebroken speler neerhaalde. In mijn ogen was mijn verbanning een optelsom. Ik maakte een sliding buiten mijn zestienmetergebied, maar ik raakte mijn tegenstander nauwelijks. Het is een leermoment. Als ik geen rood had gehad, hadden wij het duel zeker gewonnen.”

Verboom is een meevoetballende doelman. Hij is sterk in de één op één duels en heeft een goede traptechniek. De bijna één meter en negentig centimeter lange goalie is bezig aan zijn tweede seizoen bij de club uit Almere-Stad. “Ik ben vorig seizoen als tweede keus begonnen. Vanaf de hervatting van de competitie heb ik alles gespeeld, omdat de eerste doelman niet fit was.”

Wijken voor ‘oude rot’
Jamal Hamdaoui begon vorig seizoen onder lat bij Forza Almere. De 35-jarige routinier speelde in de top van het amateurvoetbal. Hij verdedigde onder meer de clubkleuren van voormalig hoofdklasser FC Türkiyemspor. “In het voetbal krijg je nooit garanties, maar ik ben niet verrast door het feit dat de trainer voor mij heeft gekozen. Vorig seizoen heb ik namelijk aangetoond dat ik het niveau aan kan.”

Hoewel Hamdaoui maar liefst elf jaar ouder is, kunnen de keepers het goed met elkaar vinden. “Vorig seizoen trokken we veel met elkaar op, we bespraken veel wedstrijdsituaties. Het is ook prettig dat hij mij deze kans gunt.”

Stefan Verboom tijdens een competitieduel met Aurora. Foto:  Peter Beemer/ SV Aurora
Stefan Verboom tijdens een competitieduel met Aurora. Foto: Peter Beemer/ SV Aurora

De Almeerder maakte al drie seizoenen geleden zijn debuut in het vlaggenschip van een club. Verboom, die actief was in de jeugdopleiding van profclub Almere City FC, speelde voor hij bij Forza kwam bij FC Weesp. Hij maakte de overstap naar de zondag tweedeklasser, nadat de amateurtak van Almere City FC failliet ging. De 24-jarige Almeerder speelde met het tweede van City in de reserve hoofdklasse. “Bij FC Weesp liep het niet lekker. Ik zat heel dicht tegen het eerste team aan, maar voor mijn gevoel koos de trainer niet voor de beste keeper. Hij speelde op veilig door voor de doelman te kiezen die daar al meer dan tien jaar in het eerste staat. Het lag niet aan mijn technische kwaliteiten”, zegt Verboom vastberaden.

Bij Forza Almere vond hij het plezier in het spelletje weer terug. “Die club kwam op het juiste moment, omdat ik graag weer in Almere wilde voetballen. Daarnaast besloot ik om voor mijn school te kiezen”, vertelt Verboom, die onlangs is afgestudeerd als sociaal agogisch werker. Hij is werkzaam op een kinderdagverblijf.

Forza lost belofte in
Kortom het gaat de jeugdige doelman voor de wind. Ook loste zijn club een belofte in; er werd een keepertrainer aangetrokken. “Ik miste dat toch, want met een keeperstrainer kun je specifiek trainen op wedstrijdsituaties. Ik heb nog genoeg verbeterpunten. Zo valt er op het gebied van coaching nog een hoop te winnen.”

Foto’s: Peter Beemer/ SV Aurora

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!