Fraaie doelpunten helpen OFC aan overwinning op HBS

Na een moeizame periode heeft derdedivisionist OFC eindelijk weer een overwinning geboekt. In Den Haag werd het 1-4 tegen HBS. De overwinning werd verfraaid met prachtige doelpunten van Reda Kharchouch (die tweemaal wist te scoren) en Nick Zeijlmans.

Laagvlieger HBS begon goed aan de wedstrijd en wist het OFC-doelman Brian van der Werff een aantal keer knap lastig te maken in het eerste kwartier. Toch lukte het OFC na achttien minuten om de score te openen: een lage voorzet van Tom Noordhoff werd door Edip Biberoglu binnen getikt. HBS had het defensief lastig en na een halfuur spelen leidde dit tot een penalty voor de Oostzaners. Reda Kharchouch verzaakte niet: 0-2.

Nog voor de rust kon Kharchouch zijn tweede noteren. Na een vastgelopen aanval van Haagse kant wist OFC razendsnel te counteren. Oog in oog met HBS-doelman Nick Hasper lukte het de spits van OFC de bal op de rand van het strafschopgebied vakkundig over de keeper heen te wippen.

Daarmee was OFC na één helft al klaar met de Hagenezen. HBS deed vlak voor tijd pas iets terug via Berend Kaster: 1-3. Het beste werd voor het laatst bewaard. Nick Zeijlmans stond op eigen helft klaar om een vrije trap voor OFC te nemen, toen hij Hasper achteruit naar zijn eigen doel terug zag lopen. Hij bedacht zich geen moment en schoot de bal in een keer over de doelman heen voor de 1-4 eindstand.

Na vier wedstrijden op rij niet te hebben gewonnen, konden de Oostzaners weer met drie punten huiswaarts keren. De ploeg van Eric Heerings behoudt de zevende plaats en daarmee de aansluiting met de top. Kijk hier voor alle uitslagen, de stand en het programma van de Derde Divisie zondag.