Frank de Boer geeft opstelling tegen JOS al prijs

Frank de Boer heeft zijn opstelling voor het duel van Ajax tegen JOS Watergraafsmeer vanmiddag (dinsdag) al prijs gegeven. Ten opzichte van de wedstrijd tegen Feyenoord voerde hij veel wijzigingen door. Diederik Boer zal zijn debuut maken. Verder blijven alleen Van Rhijn, Klaassen en Andersen staan. JOS Watergraafsmeer weet dus waar het aan toe is.

JOS Watergraafsmeer neemt het morgen (woensdag) in het Olympisch Stadion op tegen stadsgenoot Ajax. Ajax-trainer Frank de Boer verwacht een gretig Ajax te zien dat JOS Watergraafsmeer geen enkele kans geeft. “Ik verwacht een reactie van de spelers na zondag. De jongens die morgen spelen mogen zich laten zien, ze mogen ons overtuigen. Normaal is dit een duel waarin je ook aan je vertrouwen kunt werken. Dat kan een mooie bijkomstigheid zijn.’’

Ajax speelde vorige week thuis tegen Paris Saint Germain en nam het zondag in de Kuip op tegen Feyenoord. Daarom geeft de Boer de meeste basisspelers rust. Alleen Lucas Andersen, Ricardo van Rhijn en Davy Klaassen hebben de basisplaats. De rest van het elftal wordt gecomplementeerd door Mike van der Hoorn, Stefano Denswil, Nick Viergever, Jairo Riedewald, Lerin Duarte, Arek Milik en Ricardo Kishna. Oranje doelman Jasper Cillessen krijgt net als Joel Veltman, Kolbeinn Sigthorsson en Niklas Moisander rust. Voor hem in de plaats zal de van PEC Zwolle overgekomen doelman Diederik Boer zijn debuut maken in het eerste elftal van Ajax.

Ajax kent een rijke historie in het Olympisch Stadion waar het in 1996 voor het laatste speelde. Misschien wel Ajax’s bekendste wedstrijd werd in 1966 in het Olympisch Stadion afgewerkt toen in de zogenoemde mistwedstrijd Liverpool met 5-1 werd verslagen. “Ajax heeft een mooie historie in het Olympisch Stadion. Het is daarom leuk daar terug te komen. Ik herinner me nog goed dat er altijd een fantastische sfeer in het stadion hing als Ajax er een Europese thuiswedstrijd speelde. Ik heb dat zelf in 1995 als toeschouwer meegemaakt toen ik tijdens de halve finale tegen Bayern Munchen geschorst was. Ik speelde graag in het stadion, vooral vanwege het goede veld en de mooie sfeer. Ook als speler merkte je echt wel iets van de speciale sfeer rondom een wedstrijd”

“Als B-junior in de jeugdopleiding ben ik een paar keer ballenjongen geweest bij een thuiswedstrijd van Ajax in het Olympishc Stadion. Ik kan me de kleedkamer en catacomben nog goed herinneren. Daar hoopte je altijd een glimp van de Ajacieden op te vangen. Heel spannend allemaal.”

Foto Ajax.nl/Louis van de Vuurst

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)